Najnovije vesti

MATURANTI, PROVERITE DA LI STE TAČNO ODGOVORILI: Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika!   Evo koji je zadatak namučio osmake
Foto: Dragana Udovičić

upis u srednju školu

MATURANTI, PROVERITE DA LI STE TAČNO ODGOVORILI: Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika! Evo koji je zadatak namučio osmake

Društvo

Đaci osnovnih škola danas su polagali test iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika.  Osmaci će sutra rešavati zadatke iz matematike, a u sredu će se pred njima naći kombinovani test.

Ovo su rešenja zаvršnog testа iz mаternjeg jezikа: 

foto: Ministarstvo Prosvete Srbije
foto: Ministarstvo Prosvete Srbije
foto: Ministarstvo Prosvete Srbije
foto: Ministarstvo Prosvete Srbije

Maturant Stefan sa Bežanijske kose kaže da su pitanja bila lagana, osim jednog. On je brzo završio test, pa je posle ove obaveze otišao na košarku sa drugarima.

Beogradski osmaci kažu da su pitanja 17, 18. i 19. su bila baš teška, kao i da se na testu našlo pitanje u vezi sa delom "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, ali niko nije  bio siguran da li je tačno uradio. 

foto: Dragana Udovičić

Maksimalan broj bodova na testovima je 40, odnosno iz srpskog i matematike po 13, na kombinovanom testu 14, a uspeh iz škole nosi maksimalnih 60 bodova.

Konačni rezultati ispita biće saopšteni 28. juna, a upis učenika u srednje škole biće 9. i 10. jula.

Testovi se nalaze pod strogim merama bezbednosti, danas će ih načelnici školskih uprava predati direktorima škola, a pomoćnica ministra prosvete zadužena za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković kaže da je dan pre završnog ispita samo šest osoba znalo kako testovi izgledaju i kakvi su zadaci.

(Kurir.rs/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...