Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA O IZMEŠTANJU STANICE: Kritike stižu od onih za koje je železnica igra vozićima
Foto: Beta/Milan Obradović

REAGOVANJE

MIHAJLOVIĆEVA O IZMEŠTANJU STANICE: Kritike stižu od onih za koje je železnica igra vozićima

Društvo

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović kaže da kritičari izmeštanja glavne železničke stanice namerno ili slučajno pokazuju veliko neznanje.

"Neko ko je bio gradonačelnik Beograda, kao Dragan Đilas, morao bi da zna da su odluku o izmeštanju glavne železničke stanice doneli neki bivši gradonačelnici Beograda i to pre više od 40 godina. I morao bi da zna da Prokop nije slučajno izabran za mesto nove železničke stanice, jer se tu spajaju tri najveća kraka beogradskog železničkog čvora", ističe Mihajlovićeva.

Ona ističe da je izmeštanje glavne železničke stanice uslov da se ostvari dugogodišnji san Beograđana - izlazak grada na reku, kao i da se konačno izmesti transport opasnog tereta kroz najstroži centar grada.

"Kada slušate sve ove neozbiljne kritičare amatere o izmeštanju glavne železničke stanice, neki mogu da pomisle da se nova stanica seli negde na periferiju Beogradu. A nova železnička stanica Centar udaljena je samo 1.000 metara vazdušnom linijom od centra grada", ističe Mihajlovićeva.

Ona naglašava da su najveći kritičari oni koji godinama nisu rekonstruisali nijedan kilometar pruga, niti ih je zanimalo da završe izgradnju nove stanice Prokop, niti da izmeste transport otrova ispod Kalemegdana, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

"Napadaju oni kojima je jedini kontakt za železnicom taj što su se kao deca igrali vozićima. Zato građani treba da znaju da se svi oni koji danas kritikuju izmeštanje železničke stanice u stvari protive daljem razvoju Beograda. Zato će takvi kritičari ostati na političkoj margini, gde su ih građani i smestili", zaključila je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Milan Obradović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...