Najnovije vesti

POTPISAN SPORAZUM: Besplatno školovanje u visokim školama za decu oficira i veterana
Foto: Profimedia

podrška roditeljima

POTPISAN SPORAZUM: Besplatno školovanje u visokim školama za decu oficira i veterana

Društvo

BEOGRAD - U Domu Vojske Srbije danas je potpisan Sporazum o saradnji sa školama koje će obezbediti besplatne školarie za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojsku Srbije, a potpisali su ga načelnik Uprave za tradiciju Slađan Ristić i načelnik Odeljenja za tradiciju i veterane pukovnik Dragan Milković sa predstavnicima visokih škola iz više srpskih gradova i opština.

 

U ime Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika sporazum je potpisao direktor Milomir Mijatović, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Pirota direktorka dr Emilija Popović, u ime Visoke škole strukovnih studija za vaspitače Šabac direktorka Svetlana Karić, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača "Mihailo Palov" Vršac ovlašćeni zastupnik direktora te ustanove Stevan Miljkov, dok je u ime Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije sporazum potpisao direktor Hristos Aleksopulos.

 

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je u prethodnom periodu urađeno puno toga na poboljšanju standarda i statusa pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

 

foto: Profimedia

I to, kako je rekao, ne samo u segmentu novčanih davanja, gde je uz podršku države i predsednika Aleksandra Vučića napravljen značajan korak, već je nešto urađeno i u saradnji s privredom i institucijama.

 

Podsetio je da je u proteklom periodu potpisano više od 30 sporazuma sa privrednim subjektima koji su u delu pružanja usluga i proizvoda dali posebne povoljnosti za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

 

"Ovakvim sporazumima olakšavamo roditeljima da njihova deca, koja će kod vas steći sva potrebna znanja i veštine, imaju bolju budućnost, a budućnost te dece, naše dece, je ustvari i budućnost Srbije", rekao je Jocić.

 

Do sada potpisani sporazumi omogućiće da određeni broj dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, počev od 2018/19 školske godine na ovim visokoškolskim ustanovama bude oslobođen plaćanja školarine na osnovnim strukovnim studijama.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...