SPEKTAKULARNI KONCERT ANSAMBLA ALEKSANDROV ISPRED HRAMA SVETOG SAVE!
Foto: Promo

POZNATI RUSKI HOR U BEOGRADU

SPEKTAKULARNI KONCERT ANSAMBLA ALEKSANDROV ISPRED HRAMA SVETOG SAVE!

Društvo -

Koncert Ansambla Crvene armije “Aleksandrov” biće održan 23. juna 2018. na platou ispred Hrama Svetog Save, s početkom u 20:30h i biće potpuno bespaltan za sve posetioce

foto: Promo

Biće to prvi put da Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije “Aleksandrov” nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova. Takav nastup na otvorenom, koji će uključiti hor, orkestar i balet, nikada do sada nije održan u Srbiji.

foto: Promo

Hor ansambla Aleksandrov jedan je od najboljih svetskih muških horova, a plesna grupa ansambla sa svojim hitrim i energičnim numerama na sceni sa ponosom održava visinu koreografske umetnosti svojstvenu ansablu Aleksandrov.

foto: Promo

Ansambl Aleksandrov održao je svoj prvi nastup 12. oktobra 1928. u Centralnom domu Crvene armije, a već sredinom tridesetih bio je čuven i van granica Rusije. Ove godine ansambl obeležava 90 godina postojanja.

foto: Promo

Na sceni ispred Hrama Svetog Save nastupiće 50 članova hora, 30 članova orkestra, četvoro solista i 26 igrača, pod vođstvom dva dirigenta. Organizator koncerta CEBEF ističe da je ovaj spektakl koji će ruski hor prirediti Beograđanima i gostima grada još jedna je potvrda prijateljstva dva naroda

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track