IZVOZ: Deca iz EU spavaće u krevetima iz Srbije
Foto: Shutterstock

"Simpo" ugovorio prodaju

IZVOZ: Deca iz EU spavaće u krevetima iz Srbije

Društvo -

Proizvodni pogon za izradu kreveta za decu kompanije "Simpo" u Radovnici u opštini Trgovište ponovo je pušten u rad, a u obnovljenom pogonu zaposlena su 42 radnika i u narednom periodu planirano je zapošljavanje još 20 ljudi.

Celokupna ugovorena dvogodišnja proizvodnja, vredna 1,2 miliona evra, biće plasirana na zapadno tržište zahvaljujući uspostavljenoj saradnji s nemačkom kompanijom "Mobi nameštaj".

Otvaranju pogona kraj Trgovišta prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, koji je rekao da je za državu i to ministarstvo važno što je u Radovnici, koju naseljava oko 1.300 ljudi, u "Simpovom" pogonu zaposleno 42 radnika, jer je za malo i nerazvijeno Trgovište to veliki broj novozaposlenih. - Za iznos poreza i doprinosa od njihovih plata, i budžet Trgovišta će biti bogatiji. Kupac je naišao u pravo vreme. Verujem u "Simpo" i mislim da će se u pristojnom vremenskom roku videti u privrednom mozaiku Srbije tamo gde mu je i mesto. Vrlo je bitno da "Simpo" sve svoje obaveze koje su predviđene UPPR može da izmiruje - rekao je Stevanović.

foto: Kurir rs

Generalni direktor "Simpa" Slađan Disić rekao je da su na osnovu tog kupoprodajnog ugovora s nemačkom kompanijom napravili program proizvodnje i plan rada u naredne dve godine. - Pokrenuli smo proizvodnju, 42 ljudi vraćeno je u fabriku i oni imaju obezbeđen posao u naredne dve godine. Oni će raditi u jednoj smeni na proizvodnji širokog asortimana krevetaca, kao i ostalog dečjeg nameštaja - istakao je on.

Predstavnik nemačke kompanije "Mobi nameštaj" Dejan Knežević rekao je da su odabrali "Simpo" zato što ta kompanija ima kvalitet, stručnost i tehnologiju da može da odgovori njihovim potrebama.

Tradicija proizvodnje Puno drvo i eko-materijali

"Simpo" je obezbedio repromaterijal i pripremio mašinski park za proizvodnju kreveta na sprat od punog drveta i sa ekološkim materijalima. Fabrika dečjih krevetića osnovana je 1988, a potpuno je rekonstruisana i tehnološki modernizovana 2009. Ovaj proizvodni pogon je nekad radio isključivo za izvoz i najvećeg trgovca nameštajem na svetu "Ikeu".

Brojke

  • 42 radnika zaposlena su u fabrici krevetića
  • 20 radnika biće još zaposleno
  • 1,2 miliona evra vredna dvogodišnja proizvodnja

Kurir.rs/Tatjana Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track