NIŠKI AERODROM DAT DRŽAVI NA UPRAVLJANJE Mihajlović: Odbornici doneli jedinu moguću odluku za dalji razvoj
Foto: Beta/Saša Đorđević

konačna odluka

NIŠKI AERODROM DAT DRŽAVI NA UPRAVLJANJE Mihajlović: Odbornici doneli jedinu moguću odluku za dalji razvoj

Društvo -

Na sednici Skupštine grada Niša odlučeno je da aerodrom "Konstantin veliki" bude predat državi na upravljanje.

Na Skupštini je glasalo 43 odbornika, osam protiv, a jedan je bio uzdržan.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je na današnjoj sednici gradskog parlamenta da aerodrom ne može sam da se finansira i da je grad iz budžeta od 2009. godine uložio više od 800 miliona dinara na ime subvencija i da su se za taj novac mogli izgraditi vrtići, vodovodna i kanalizaciona mreža i drugi infrastrukturni projekti.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlovićfoto: Zorana Jevtić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da su podrškom predlogu da aerodromom "Konstantin Veliki" upravlja država, odbornici Skupštine grada Niša doneli "jedinu moguću odluku koja će omogućiti nova ulaganja i dalji razvoj aerodroma u tom gradu".

"Današnjom odlukom pobedio je Niš, pobedio je razum nad namerama Zorana Živkovića i grupe željnih samopromocije i ličnih interesa da dalje iscrpljuju Grad i obmanjuju građane Niša", kazala je Zorana Mihajlović, a prenelo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Navodeći da je ta odluka mogla biti doneta "i pre više od dva meseca", ministarka je kazala da su "zahvaljujući neodgovornim pojedincima iz Niša, država i taj grad izgubili veliki novac, a aerodrom 'Konstantin Veliki' pretrpeo štetu".

"Zato je pred novim rukovodstvom aerodroma veliki posao da povrati sve ovo. Ipak, važno je da je odluka o budućnosti aerodroma doneta u institucijama, a ne na ulici, kako je želela opozicija", ocenila je Zorana Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Beta/Saša Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track