Najnovije vesti

NIŠKI AERODROM DAT DRŽAVI NA UPRAVLJANJE Mihajlović: Odbornici doneli jedinu moguću odluku za dalji razvoj
Foto: Beta/Saša Đorđević

konačna odluka

NIŠKI AERODROM DAT DRŽAVI NA UPRAVLJANJE Mihajlović: Odbornici doneli jedinu moguću odluku za dalji razvoj

Društvo

Na sednici Skupštine grada Niša odlučeno je da aerodrom "Konstantin veliki" bude predat državi na upravljanje.

Na Skupštini je glasalo 43 odbornika, osam protiv, a jedan je bio uzdržan.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je na današnjoj sednici gradskog parlamenta da aerodrom ne može sam da se finansira i da je grad iz budžeta od 2009. godine uložio više od 800 miliona dinara na ime subvencija i da su se za taj novac mogli izgraditi vrtići, vodovodna i kanalizaciona mreža i drugi infrastrukturni projekti.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlovićfoto: Zorana Jevtić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da su podrškom predlogu da aerodromom "Konstantin Veliki" upravlja država, odbornici Skupštine grada Niša doneli "jedinu moguću odluku koja će omogućiti nova ulaganja i dalji razvoj aerodroma u tom gradu".

"Današnjom odlukom pobedio je Niš, pobedio je razum nad namerama Zorana Živkovića i grupe željnih samopromocije i ličnih interesa da dalje iscrpljuju Grad i obmanjuju građane Niša", kazala je Zorana Mihajlović, a prenelo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Navodeći da je ta odluka mogla biti doneta "i pre više od dva meseca", ministarka je kazala da su "zahvaljujući neodgovornim pojedincima iz Niša, država i taj grad izgubili veliki novac, a aerodrom 'Konstantin Veliki' pretrpeo štetu".

"Zato je pred novim rukovodstvom aerodroma veliki posao da povrati sve ovo. Ipak, važno je da je odluka o budućnosti aerodroma doneta u institucijama, a ne na ulici, kako je želela opozicija", ocenila je Zorana Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Beta/Saša Đorđević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...