INSPEKCIJA UPALA U AGENCIJU S.A.B. TRAVEL, ČEŠLJAJU IM PAPIRE: Niko se ne javlja na telefone, putnici ne znaju šta će biti sa aranžmanima!
Foto: Profimedia

nova prevara

INSPEKCIJA UPALA U AGENCIJU S.A.B. TRAVEL, ČEŠLJAJU IM PAPIRE: Niko se ne javlja na telefone, putnici ne znaju šta će biti sa aranžmanima!

Društvo -

BEOGRAD - Nakon što je Kurir objavio da je turistička agencija "S.A.B. travel" otkazala svoje autobuse za Grčku i obavestila svoje saradnike telefonom, inspekcija je ušla u kompaniju da proveri poslovanje.

Ispred sedišta ove kompanije u Beogradu, koja inače ima i poslovnice u Novom Sadu, danas su se okupili revoltirani ljudi, ali ih niko nije primio.

- Ovo je strašno. Kažu da su propali svi aranžmani za Grčku za celo leto. Neko od prevrenih građana prijavio je agenciju nadležnima, pa je ovde odmah stigla inspekcija koja je zatvorila poslovnicu - rekla nam je gospođa ispred poslovnice u Deligradskoj 12.

Putnici i subagenti koji su prodavali njihove aranžmane dobili su obaveštenje od "S.A.B travela":

foto: Kurir

- Obaveštavamo vas da zbog novih dodatnih uslova od strane vlasnika kuća u Grčkoj, bankrota pojedinih vlasnika koji su nam pričinili materijalnu štetu, i novih uslova plaćanja, primorani smo da otkažemo polaske naših autobusa i putnika u sopstvenom prevozu za Grčku do daljnjeg. Primite naše izvinjenje.

Na sve fiksne telefone dostupne na sajtu ove agencije se niko nije javljao, dok se na mobilni javila gospođa iz drugog ogranka ove firme koja je obećala da će preneti vlasniku naše upite, jer je "on sad u haosu".

Nije nam se javio, a još uvek nije poznato koliko ljudi je oštećeno.

Vlasnici poznati policiji, već hapšeni zbog prevara

Prema saopštenju MUP iz novembra 2017. godine "vlasnik "SAB travela" Miroslav Osatović i Stevan Buđić, njegov partner u firmi "SAB estetik" uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu". Uhapšeni su nakon navoda medija da su prevarili stanare zgrade koju su gradili u Vojvode Stepe, ali i banku.

Demanti

Miroslav Osatović: Nisam vlasnik i nemam nikakve veze sa S. A. B. travelom

Redakciji Kurira večeras se javio Miroslav Osatović, po zanimanju građevinski inženjer i vlasnik građevinsko-zanatske radnje "Zid" od 1997 godine, koji je naglasio da nije vlasnik S. A. B. travela niti ima ikakve veze sa ovom turističkom agencijom.

"Nije mi jasno kako se moje ime pominje. Nisam ni u kakvom vlasništvu niti sam zaposlen u S. A. B. travelu", naglasio je Osatović za Kurir.

(Kurir.rs/Jelena Pronić/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track