50 ELEKTRONSKIH POTPISA NA UGOVORE O RADU: Mladi doktoranti dobili posao
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade

potpisivanju prisustvovala premijerka i ministar prosvete

50 ELEKTRONSKIH POTPISA NA UGOVORE O RADU: Mladi doktoranti dobili posao

Društvo -

BEOGRAD - Pedeset mladih doktoranata potpisalo je danas, elektronski, ugovore o radu, a svoje prve poslove dobiće na fakultetima i naučnim institutima.

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovali su potpisivanju ugovora u Domu Narodne skupštine.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade

Do sada je poslove u naučnim ustanovama dobilo 636 doktoranata, a biće ih ukupno oko hiljadu, u ovkiru vladinog projekta "1.000 mladih doktoranata".

Ministar Ssarčević je čestitao u ime Vlade Srbije mladim doktorantima na uspehu i zaposlenju i poželeo dobrodošlicu u naučnu zajednicu.

S obzirom na veličinu zemlje nauka je, ocenio je ministar, značajno kvalitetnija u odnosu na sve druge delatnosti u njoj i ukazao da nas po naučnicima i istraživačkom radu svuda u svetu znaju.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade

On je najavio i nove modele i nove strategije za razvoj nauke, ali i dva nova zakona, o naučno istrazivačkoj delatnosti i Fondu za nauku.

Dodao je da će se voditi računa da se u Institutima otvaraju nova mesta i novi instituti.

Doktorantkinja Tamara Ivković zahvalila je u ime svih koji su danas potisali ugovore, ali i prethodnika.

"Naučna zajednica je pokretačka snaga društva i zahteva kerativno razmišljanje i slobodu uma i velika mi je čast što sam jedna od hiljadu nas koji će imati priliku da svoje obrazovanje usavršavaju u svojoj zemlji i obezbede njen brži razvoj", kazala je ona.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade

"Čestitam kolegama u želim im uspeh u radu", poručila je Ivković.

Doktorant Veselin Bažanović takođe je zahvalio na, kaže, prilici i mogućnosti da se on i njegove kolege razvijaju i rade u svojoj zemlji i doprinesu njenom razvoju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track