BURA MEĐU SRPSKIM CRNOGORCIMA: Crnogorska partija optužuje rukovodstvo Nacionalnog saveta Crnogoraca - troše novac na kafane i putne troškove
Foto: Profimedia

nenamenski

BURA MEĐU SRPSKIM CRNOGORCIMA: Crnogorska partija optužuje rukovodstvo Nacionalnog saveta Crnogoraca - troše novac na kafane i putne troškove

Društvo -

NOVI SAD - Crnogorska partija optužila je danas rukovodstvo Nacionalnog saveta Crnogoraca u Srbiji da ignoriše zahtev vojvodjanskog Sekretarijata za nacionalne manjine za vraćanje ranije dodeljenih sredstava, jer je utvrdjeno da su potrošena nenamenski.

"Taj sekretarijat je utvrdio da Nacionalni savet Crnogoraca unazad dve godine nenamenski koristi sredstva dobijena ugovorom od Vojvodine i uputio mu dopis sa zahtevom da se sredstva vrate sa kamatom ili, iako sa kašnjenjem, namenski upotrebe. Predsednik Saveta Miodrag Becić ništa od toga nije učinio već je konfuznim, činjenično nepotkrepljenim i drskim dopisom obavestio Sekretarijat da sredstva zadržava a njihovu upotrebu sam odredjuje", piše u saopštenju.

foto: Shutterstock

Ocenjuje se da se na taj način nastavlja "skandalozni" odnos prema budžetskim sredstvima Srbije od strane Nacionalnog saveta Crnogoraca.

"Takvim odnosom, Miodrag Becić ponižava pre svega crnogorsku zajednicu u Srbiji o kojoj se stvara javna predstava da su kriminal i bahatost njene glavne odlike", dodaje se u saopštenju.

Crnogorska partija je saopštila i da je rukovodstvo Nacionalnog saveta te nacionalne manjine u 2018. godini od strane državnih organa sprečeno u realizaciji internog konkursa preko kojeg su nameravali da sami sebi dodele 3,5 miliona dinara.

Oni su naveli da je otkriveno da na ugostiteljske usluge troše "enormne iznose", da su za dve godine održali samo dve sednice Saveta i za taj učinak naplatili dva miliona dinara putnih troškova, a da pritom nemaju usvojen zakonom obavezni finansijski plan.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track