Najnovije vesti

VLASNIK IGRAONICE IZ KRALJEVA TVRDI: Lažu da sam odbio dete bez ruke
Foto: Kurir

Negira

VLASNIK IGRAONICE IZ KRALJEVA TVRDI: Lažu da sam odbio dete bez ruke

Društvo

Nakon što je Nina Patrić, majka sedamnaestomesečne Sofije iz Kraljeva, obelodanila da njenu bebu nisu hteli da prime u privatni vrtić igraonicu "Maša i meda" u tom gradu samo zato što od rođenja nema šaku na desnoj ruci, digla se velika bura u javnosti.

Njoj i njenom detetu su mnogi pružili podršku osuđujući postupak vlasnika "Maša i meda" Ivana Dubovca i osoblja. Nakon razgovora s Ninom Patrić, Kurir je pokušavao da kontaktira s Dubovcem na sve nama dostupne brojeve telefone, ali se on nije javljao ili su brojevi bili nedostupni. Posle dva dana od objavljivanja teksta, redakciji Kurira javio se Ivan Dubovac sa tvrdnjom da ništa od optužbi koje je majka male Sofije iznela na račun njegove igraonice "Maša i meda", njega lično i njegove radnice nije tačno. - Nije istina da je došlo do bilo kakve diskriminacije male devojčice Sofije. Majci i detetu niko ništa nije zabranio. Dozvoljeno im je da koriste sve čime naša igraonica raspolaže i da se dete može slobodno socijalizovati sa drugom decom. Jedini uslov je bio da majka ostane sa svojim detetom tokom boravka u igraonici zbog privikavanja pošto je dete malo i prvi put posećuje našu igraonicu - tvrdi Dubovac.

On dodaje da ga roditelji nisu zvali da se žale na diskriminaciju, već je odmah u javnosti podignuta hajka. - Otac deteta je u subotu, 23. juna dolazio kod mene da se izvini i da mi kaže da se slaže da je cela priča lažna. Mojoj porodici je naneta velika šteta i duševni bol, kao i mojoj radnici. Otac sam tri devojčice i ovo mi je toliko teško palo da mi je i zdravlje narušeno. Međutim, Stefan Patrić, otac male Sofije, negira da je išao da se izvini, nego kaže da je išao da vidi ko je taj čovek i da porazgovara s njim. - Rekao sam mu da mi je žao zbog osuda ljudi i da mi nismo pozivali na njegov linč, nego smo sa informacijom da se to desilo izašli u javnost. Žao mi je što je on to pogrešno shvatio. Različite su reči "žao mi je" i "izvini". On se brani da nije odbio dete, umesto da stavi prst na čelo. Razumem ga, ali sam je sebi zabo trn u zdravu nogu. Na njemu je sad da li će da se izvini javno ili da dođe do nas.

Kurir.rs/ SLAVICA TOMČIĆ/ Foto Privatna arhiva

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...