JOŠ DVE GRUPE PUTNIKA ŽRTVE AGENCIJE S.A.B.: Trebalo da krenu ove nedelje na letovanje, ali ništa od toga
Foto: Profimedia

skandal

JOŠ DVE GRUPE PUTNIKA ŽRTVE AGENCIJE S.A.B.: Trebalo da krenu ove nedelje na letovanje, ali ništa od toga

Društvo -

Još dve grupe putnika koji su svoje letovanje uplatili preko agencije S.A.B neće otići na put. Reč je o grupama koje su put svojih letnjih destinacija trebalo da krenu danas i za tri dana, u četvrtak, 28. juna.

Podsetimo, u petak, 22. juna, grupa od 450 putnika koji su svoje aranžmane uplatili preko agencije S.A.B nije otputovalo jer im je put otkazan tri sata pre polaska.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt za B92 kaže da će protiv agencije S.A.B biti pokrenut postupak za oduzimanje licence.

“Pregledamo dokumentaciju, poslovnica agencije je zatvorena u petak, mi sada proveravamo dokumentaciju i mogu da kažem da će biti pokrenut postupak za oduzimanje licence”, kazala je Božić Trefalt.

Prema njenim rečima, mnogo putnika agencije S.A.B im se obraća za pomoć i savet, kako oni koji su direktno platili aranžmane preko agencije, tako i oni koji su preko agencije S.A.B kao subagenta platili letovanja čiji su organizatori putovanja druge agencije.

Kaže da je u toj situaciju u kojoj je S.A.B subagent situacija potpuno jasna i organizator putovanja je dužan da ih odvede na željene destinacije ili da ih obešteti.

U drugim, većinskim slučajevima, gde je S.A.B organizator putovanja, putnici, takođe, imaju pravo na naknadu štete jer je ta agencija članica JUTA i putnici će biti obeštećeni iz osiguranja, navodi ona.

Zbog toga se svi oštećeni putnici moraju javiti JUTA ili DDOR-u, navela je ona.

Božić Trefalt je kazala da će više informacija o tom slučaju biti saopšteno u toku dana.

(Kurir.rs/B92/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track