UPOZORENJE NA NEVREME ŠIROM SRBIJE: Ovi delovi Srbije su NAJKRITIČNIJI! Evo gde će udariti (KURIR TV)
Foto: Profimedia

alarmantno stanje

UPOZORENJE NA NEVREME ŠIROM SRBIJE: Ovi delovi Srbije su NAJKRITIČNIJI! Evo gde će udariti (KURIR TV)

Društvo -

Pljuskovi su u centru Beograda počeli su oko 13.30 sati, a prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u Beogradu, ali i većem delu Srbije naročito po podne i u toku noći pašće velike količine kiše.

Na području Vojvodine, Zapadne Srbije, Podunavlja i Braničeva, uglavnom u drugom delu dana i u toku noći, očekuje se veća količina padavina - više od 20 litara po kvadratnom metru za tri sata, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Slično upozorenje izdato je i za Beograd, a iako je prognozirana količina padavina manja od one koja je pala prošlog petka i tada izazvala pravi kolaps u gradu, Beograđani bi svakako trebalo da se pripreme za veće padavine, gužve u sapobraćaju i moguće stvaranje bara.

Pljuskovi su u centru grada počeli već oko 13.30. sati.

foto: RHMZ

Već od sutra količina padavina trebalo bi da se smanji, a od naredne nedelje očekuje nas otopljenje. U narednim danima pljuskovi i grmljavina očekuju se samo lokalno.

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, mestimicno sa kisom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne i krajem dana se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, najpre u severnim krajevima.

foto: Marina Lopičić

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, tokom dana ponegde i jak. Jutarnja temperatura od 13 do 17 stepeni, najvisa dnevna od 22 do 27 stepeni.

U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne i krajem dana se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Vetar uglavnom umeren, severozapadni, tokom dana povremeno jak. Jutarnja temperatura oko 17 stepeni, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Veći deo perioda pretezno sunčano, samo u nedelju i ponedeljak u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava pljuskova sa grmljavinom.

Temperatura u postepenom porastu, u nedelju i ponedeljak ispod, a zatim oko i malo iznad proseka za ovo doba godine koji iznosi od 25 do 28 stepeni.

Vodostaji na Mlavi, Peku, kao i na Kolubari sa pritokama biće u umerenom porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa tokom 30. juna.

(Kurir.rs/Blic/Tanjug/M. Beljan/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Potop na Novom Beogradu (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track