KRALJEVSKA PORODICA KARAĐORĐEVIĆ NAGRADILA NAJBOLJE MATURANTE IZ SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Vi ste naša svetla budućnost, naš ponos!
Foto: Damir Dervišagić

BELI DVOR

KRALJEVSKA PORODICA KARAĐORĐEVIĆ NAGRADILA NAJBOLJE MATURANTE IZ SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Vi ste naša svetla budućnost, naš ponos!

Društvo -

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i njegova supruga, princeza Katarina, juče su u Belom dvoru na Dedinju uručili pohvalnice i prigodne poklone najboljim maturantima srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske.

Kraljevska porodica juče je 17. put zaredom bila domaćin prijema više od 600 najboljih učenika, koje je Fondacija prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje nagradila pohvalnicama i poklonima za ostvarene rezultate u školovanju.

- Svim maturantima čestitam na uspehu i želim da nastve da budu najbolji. Budite ponosni na znanja koja ste stekli, a mi smo ponosni na vas i vaša dostignuća. Vredno radite i učite čitavog života. Vi ste naša budućnost, a naša budućnost je svetla - poručio je juče maturantima prestolonaslednik Aleksandar.

Svečanosti su prisustvovali i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i brojne ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke.

(Kurir.rs/D.S./Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track