Najnovije vesti

NIŠLIJA PRODAJE BUBREG DA BI PLATIO RAČUN ZA STRUJU: Porodica mi je u mraku, ne mogu više, već mi nude 6.000 evra! Očajne komšije, posle Stojadina oglasile SVOJE ORGANE!
Stojadin Mitić, Foto: Jugmedia

tuga

NIŠLIJA PRODAJE BUBREG DA BI PLATIO RAČUN ZA STRUJU: Porodica mi je u mraku, ne mogu više, već mi nude 6.000 evra! Očajne komšije, posle Stojadina oglasile SVOJE ORGANE!

Društvo

Očajnom Nišliji Stojadinu Mitiću prekipele su pretnje i opomene da plati zaostale račune, pa je rešio da oglasi, ni manje ni više nego svog bubreg!

Mitić (72) iz niškog naselja Železničke barake, posredstvom društvenih mreža oglasio je prodaju bubrega zbog duga za struju, piše Jugmedija.

Čovek je rekao da je do danas već dobio četiri, pet ponuda i da će sigurno pristati na neku od njih jer, kako je istakao, to je jedini način da svojoj porodici ponovo obezbedi struju bez koje je poslednjih više od mesec dana, navodi Jugmedia.

Kako je kazao Mitić, najbolja ponuda za bubreg koju je dobio trenutno iznosi 6.000 evra.

- Znam da prodaja organa kod nas nije dozvoljena, ali zvanično ću se prijaviti kao donator. Supruga i ćerka su uplašene zbog moje odluke, svestan sam i ja rizika ali ne odustajem. Nužda me je na to naterala. Za neku navodno neovlašćenju potrošnju, Elektrodistribucija mi traži 177.000 dinara, a više od 200.000 dinara je potrebno da bi mi ponovo priključili struju. Nemam taj novac, a neću da dozvolim da mi supruga ostane bez života. Nikad se ne zna kada će joj zatrebati inhalator, a kako da ga koristi kad nemamo struju - objašnjava Mitić.

Platio je tada sve što treba, kaže, i poslao zahtev Elektordistribuciji, ali nisu došli da mu priključe struju, te je to morao sam da uradi.

- Uredno sam plaćao potrošenu struju sve dok nisu došli 21. maja i skinuli mi strujomer zbog neovlašćene potrošnje i ispostavili račun od od 177.000 dinara - izjavio je Mitić.

foto: Jugmedia

On je dodao da se proteklih nedelja žalio Elektrodistribuciji i sudu, ali da su njegove žalbe odbijene.

Komšije se spremaju da pođu Mitićevim stopama

Mitićeve komšije izjavile su da on nije jedini stanovnik naselja Železničkih baraka koji ima problem sa strujom, i da su spremni takođe da krenu njegovim stopama da bi obezbedili svojim porodicama normalne uslove za život.

- Po nalogu suda su mi privremeno, na dve godine, priključili struju jer je moja ćerka dijabetičar na insulinu. Kada to vreme istekne ne znam šta ću. Mislim da ponudim na prodaju oko, ono košta više od bubrega, samo da zadovoljim to što Elektrodistribucija traži - izjavila je Zekić Ametović.

Ona kaže da svako može da priđe strujomeru i da radi šta hoće.

- Mi ne možemo da ih čuvamo 24 sata dnevno. Ekipa distribucije dođe i kaže 'oštetili ste plombu namerno' i odnesu strujomer. Kome je od nas 48 stanara ovog naselja u interesu da tako nešto sam sebi uradi - pita se Zekić Ametović.

Sektor za odnose sa javnošću JP EPS saopštio je da je u slučaju korisnika Stojadina Mitića, koji je u više navrata isključivan zbog duga i otkriven u krađi električne energije, u potpunosti poštovan zakon i čak je omogućeno da obaveze plati na rate.

- Poslednja obustava isporuke električne energije bila je u decembru 2013. godine zbog duga od 376.818 dinara. I tom prilikom korisnik je otkriven u neovlašćenoj potrošnji električne energije. Korisnik se ponovo priključio bez odobrenja, što je otkriveno u kontroli 5. septembra 2017. godine. Na zahtev kupca, nadležni u niškoj distribuciji su ga primili na razgovor, objasnili proceduru utvrđivanja neovlašćene potrošnje električne energije i izdavanja rešenja za ponovno priključenje na distributivni sistem. Razgovor je bio jako neprijatan uz brojne pretnje i uvrede od strane kupca - kazali su u EPS-u.

(Kurir.rs / Jugmedija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...