FCC EKO: Mi radimo po zakonu, nema opasnosti od ekološkog akcidenta
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

OGLASILI SE POSLE SAOPŠTENJA MUP

FCC EKO: Mi radimo po zakonu, nema opasnosti od ekološkog akcidenta

Društvo -

Firma FCC EKO oglasila se posle saopšenja Ministarstva unutrašnjih poslova, navodeći da oni rade u Srbiji od 2006. godine i to po svim zakonskim propisima i važećim dozvolama.

"FCC EKO je pod redovnom inspekcijskom kontrolom Ministarstva zaštite životne sredine i drugih državnih organa Republike Srbije. Ono što je bitno za građane je da ne postoji opasnost od ekološkog akcidenta. Na lokaciji regionalnog centra za upravljanje otpadom ne vrši se prerada opasnog otpada. Lokacija se isključivo koristi za odlaganje otpada koji su definisani rešenjem o dozvoli za odlaganje otpada po kojoj postupamo u radu", navodi se u saopštenju kompanije.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi, uhapsili su B.M. (43) iz Požarevca i G.K. (52) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zagađenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Oni se sumnjiče da su, kao odgovorna lica u privrednom društvu "FCC EKO", omogućili protivzakonito skladištenje i odlaganje opasnih materija na više lokacija, u sklopu regionalne deponije na teritoriji Kikinde.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track