OVO JE SRBIN KOJI SE SUPROTSTAVIO ALBANCIMA U ULCINJU: Braniću temelje naših manastira dok sam živ!
Foto: Printscreen Facebook

marko đurišić iz ulcinja

OVO JE SRBIN KOJI SE SUPROTSTAVIO ALBANCIMA U ULCINJU: Braniću temelje naših manastira dok sam živ!

Društvo -

"Došli smo na Svač kako bi pripremili sve za dolazak mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija. Pojavili su se Albanci i pretili nam dan ranije, rekli su da će da izazovu nemire tako što će nam preprečiti put. Pokušali su da nas isprovociraju", kaže Marko Đurišić iz Ulcinja.

On je bio prisutan kada su Albanci predvođeni Hadžijom Sulejmanijom, odbornikom Demokratske partije ulcinjske vladajuće koalicije pokušali da spreči mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

"Braniću sve temelje naših manastira gde god se oni nalaze dok sam živ. Pokušali su da nas zaustave, ali nisu uspeli u tome. Tužno je samo što su deca morala da gledaju sve to", dodao je Đurišić.

foto: Printscreen Facebook

Podsetimo, Sulejmani je kazao da su Mitropolit Amfilohije, sveštenstvo i verni narod „došli da osvajaju“ i da on kao Albanac muslimanske vere neće to da dozvoli jer, kako je rekao, Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena.

Na pitanje Mitropolita Amfilohija kako to da se kao Musliman meša u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac.

Policija je već bila temeljima Hrama, tako da je Visokopreosvećeni Liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Facebook

-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track