Najnovije vesti

OTVORENA SPORTSKA HALA U MIONICI Vučić poručio deci: Ne postoji lak uspeh, sve se postiže teškim radom
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

posle 25 godina

OTVORENA SPORTSKA HALA U MIONICI Vučić poručio deci: Ne postoji lak uspeh, sve se postiže teškim radom

Društvo

MIONICA -  Sportska hala u Mionici, najmodernija u Zapadnoj Srbiji, otvorena je danas posle 25 godina, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mionica je dobila modernu sportsku dvoranu koja će, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

"Deca će ovde moći da treniraju, da se razviju u sportskom duhu, da hudu šampioni, da nauče kako se sportski gubi...", rekao je Vučić i dodao da je u halu uloženo 130 miliona, od čega je 50 miliona izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja, a ostalo je uložila opština Mionica.

 

Kako je rekao, nova hala ima FIBA i IHF sertifikate i u njoj će se igrati međunarodne utakmice, a građani tog kraja moći će da navijaju za Srbiju.

 

"Hvala vam, ovo nije kraj. Kada sam tri - četiri godine dolazio u Mionicu, malo ko mi je verovao kada sam govorio da ozbiljno i odgovorno radimo i da ćete imati veće plate i penzije. Imaćete pre kraja godine veće plate i penzije, one će se iz godine u godinu povećavati, javni dug će da pada, a čuvaćemo mir i stabilnost", poručio je Vučić.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Nemamo dece "za bacanje", upozorio je predsednik i dodao da želi da u Srbiji bude više dece, te da se u tom cilju i sprovode mere populacione politike, koje će biti i pojačane.

 

"Hoćemo da ova sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale", rekao je Vučić.

 

Istakao je da je hala u Mionici bila opasnost za prolaznike, da je 1993. godine počela njena izgradnja, ali je ostavljena van svake namene, a da je 2017. pokrenuta je njena izgradnja i renoviranje.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Naveo je i da želi da obiđe svako mesto u Mionici, da se više uradi za Vrujce, da "Mišićevi dani" žive bolje nego ranije, da se deci u tom kraju obezbedi budućnost, a za to je, podvlači, potreban naporan rad.

 

Kako kaže, zadovoljan je kako Mionica radi sa vladom i državom, ali da mora još da se radi, još ulica, da se obezbedi dodatni posao za mlade.

 

"Za dve - tri godine u Mionici je urađeno više ozbiljnih projekat nego u prethodnih 30 godina. To smo mogli samo uz vas i vašu podršku. Zbog vas, ozbiljnih i odgovornih ljudi, koji ste verovali u rad, a ne u nerad, koji ste verovali onima koji vam nisu obećavali kule i gradove, ali su ispunjavali ono što obećaju", rekao je Vučić.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Naznačio je da bez te podrške građana Srbije ne bismo stigli do Pekinga, Moskve, Londona, Brisela, Vašingtona.. gde predtavlja Srbiju onako kako je predstavlja.

 

"Sutra idem u Pariz, prekosutra u Brisel, ali mi je važno da pre toga odem Mionicu, Vrnjačku banjo, jer sve što radimo - radimo zbog vas, zbog naše dece", poručio je predsednik Srbije.

 

Deci je poručio da, šta god ima govorili, nema lakog uspeha, već da se do svega stiže teškim radom.

 

"Molim vas da radite više, snažnije, da se borite, da nas ucinite ponosnim, da iz ove hale izađu šampioni", zamolio ih predsednik.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Vučić je od domaćina dobio rukometni ders, na kojem piše "VUČIĆ 1" i loptu, koju je predao jednom dečaku da, kako je rekao, još više trenira i bude još bolji.

 

Inače, ukupna površina hale je 2.900 metara kvadratnih, a maksimalni kapacitet je oko 2.800 ljudi. Projekat je realizovan prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

 

 

 

Vrednost radova je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, dok je ostatak finansijskih sredstava obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca, a biće i trening centar rukometaša.

 

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Nedovršena hala sportova bila je ruglo Mionice i prošlog leta dogovor o završetku hale postigli su Ministarstvo omladine i sporta, Rukometni savez Srbije i lokalna samouprava.

 

Dogradnja je počela krajem prošle godine, što je za Mionicu bio najznačajniji infrastrukturni projekat. Nedovršeni objekat je 1993. bio ostavljen van svake namene iako se nalazi pored dve škole koje pohađa oko 800 đaka.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Filip Krainčanić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...