DIREKTOR VISOKE POSLOVNE ŠKOLE U BLACU: Podržaću predlog za spajanje sa beogradskom školom
Foto: Južne Vesti

ideja

DIREKTOR VISOKE POSLOVNE ŠKOLE U BLACU: Podržaću predlog za spajanje sa beogradskom školom

Društvo -

Direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu prof. dr Ljubiša Milačić kaže da nema ništa protiv spajanja visokih poslovnih škola iz Beograda i Blaca, i poručuje da će podržati taj predlog Ministarstva prosvete.

Milačić ističe da nikome, a najmanje sebi, nikada nije dodeljivao bonuse, da ništa mimo zakona i pravilnika škole nije naplaćeno, da nikoga nije primio u stalni radni odnos, čak da nije nijedan novi nastavnik primljen za vreme njegovog mandata:

- Odgovorno tvrdim da ni dinar školskih para nisam samovoljno, nenamenski ili nezakonito potrošio. Primera radi, moji troškovi reprezentacije su jednaki nuli. Od mog izbora pa do danas smanjeni su svi troškovi. Javnost obmanjuje nekoliko privilegovanih i rodbinski povezanih radnika naše škole s prethodnim rukovodstvom kako bi prikrili kriminalne radnje koje su pre mene napravili. O tome sam obavestio sve nadležne službe, a policija i tužilaštvo vode istrage - rekao je za Kurir Milačić, koji školom u Blacu upravlja od jula 2015.

O predlogu Ministarstva prosvete za spajanje Beogradske poslovne škole i Visoke poslovne škole u Blacu u novu obrazovnu instituciju sa novom upravom koju postavlja država mišljenje bi danas trebalo da saopšti Nacionalni savet za visoko obrazovanje.

foto: Fonet Aleksandar Levajković

Ovo bi indirektno vodilo ka smeni Đura Đurovića, direktora BPŠ, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo postupak nakon niza tekstova u Kuriru u kojima smo otkrili da je sam sebi dodelio mesečna primanja od 1.300.000 dinara, hteo sam sebe da nagradi sa 32.000.000 dinara bonusa, ali i da je na mestu asistenta, a zatim i profesora, zaposlio svog sina Slobodana s platom od 375.000 dinara.

Upravo je zbog tog sukoba interesa Agencija za borbu protiv korupcije još u decembru 2017. objavila zvaničnu preporuku da se Đurović razreši s ove javne funkcije.

(Kurir/S.Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track