Najnovije vesti

MUKE HEROJA S KOŠARA: Zbog duga ostao u mraku, ali zahvaljujući dobrotvorima ponovo ima struju!
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

MUKE HEROJA S KOŠARA: Zbog duga ostao u mraku, ali zahvaljujući dobrotvorima ponovo ima struju!

Društvo

Ratni vojni invalid Dejan Petković (45) započeo je protest ispred zgrade lokalne samouprave u Čačku zbog toga što mu je isključena struja radi duga od 27.000 dinara.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, zahvaljujući donacijama anonimnih dobrotvora dug je isplaćen a Petkoviću je struja uključena.

On je ranije naveo da je 3. jula dobio opomenu od Elektrodistribucije da će mu u roku od 30 dana biti isključena struja zbog duga, ali je do isključena došlo ranije, odnosno 10 dana nakon opomene.

Istakao je da su mu struju isključili bez najave 13. jula i da bi on u zakonskom roku izmirio dug, ali da je problem nastao jer je struja isključena pre predviđenog roka.

Petković je dodao da nema novčanih problema da plati dug, da živi od invalidnine u iznosu od 40.000 dinara, a do duga je došlo jer je imao druge nepredviđene troškove.

Petković je ratni vojni invalid koji je ostao bez ruke u borbama na Košarama 1999. godine, bio je jedan od učesnika blokade magistrale u Preljini kod Čačka zbog poskupljenja goriva i tom prilikom bio je uhapšen, a dobio je i tri prekršajne prijave za blokadu auto-puta, za pešačenje po auto-putu i zato što u tom trenutku nije imao ličnu kartu.

(Kurir.rs/Beta)  

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...