NOVOSAĐANIN PREMINUO OD VIRUSA ZAPADNOG NILA: Ovo su oblasti Srbije koje su najugroženije!
Foto: Rojters

oprez!

NOVOSAĐANIN PREMINUO OD VIRUSA ZAPADNOG NILA: Ovo su oblasti Srbije koje su najugroženije!

Društvo -

Do 17. jula na teritoriji Republike Srbije registrovano je 29 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, a zabeležen je i prvi smrtni ishod ove godine, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

- Smrtni ishod je zabeležen u Novom Sadu, kod osobe muškog pola starosti 84 godine (sa pridruženim hroničnim oboljenjem) koji se može dovesti u vezu sa oboljenjem od groznice Zapadnog Nila - stoji u saopštenju "Batuta".

Od 29 zaraženih, po 10 pacijenata je iz Beograda i Južnobanatskog okruga (Pančevo i okolina), šest iz Južnobačkog, dva Sremskog i jedan iz Podunavskog.

Obolele osobe su muškog (19) i ženskog (10) pola, starosti od 31 do 84 godine, sa pridruženim hroničnim oboljenjem u 24 od 29 slučajeva.

Interesantno je da je u Srbiji ove godine registrovano 29 slučajeva oboljevanja od ovog virusa, a u celoj Evropskoj uniji samo 13 i to u Grčkoj i Italiji.

Infekcija virusom Zapadnog Nila zvanično je prvi put registrovana na teritoriji Republike Srbije krajem jula meseca 2012. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track