KRAJ AGONIJE: Đaci koje su prevarile agencije stižu u Srbiju
Foto: Kurir

Preselo im letovanje u Španiji

KRAJ AGONIJE: Đaci koje su prevarile agencije stižu u Srbiju

Društvo -

Agonija 106 učenika Devete beogradske gimnazije, kojima je maltene preselo letovanje u Španiji zbog muljatorskih turističkih agencija, konačno se završava!

Nakon svih neprijatnosti i muka sa kojima su se susreli, deca se danas vraćaju u Srbiju. Prošle nedelje đake je po dolasku u Španiju sačekala neprijatna vest - iako su uredno platili po 340 evra za aranžman - agencije "Planeta promet" i B2R nisu obavile svoj deo posla! Usledili su sati čekanja ispred hotela, rasprava s vođom puta, intervencija policije... Drama se okončala kad je organizator puta platio dodatni novac za aranžman. Iz Ministarstva trgovine i turizma poručili su da će protiv agencije B2R biti pokrenut postupak, kao i da će im biti oduzeta licenca. Škola će pokrenuti disciplinski postupak protiv profesorke istorije Snežane Martić, koja je decu povela na ekskurziju u sopstvenoj režiji.

Od početka letnje sezone šest turističkih agencija oštetilo je putnike. Zato je Kurir pokrenuo akciju u kojoj zahtevamo od države i ministarstva trgovine da konačno uvedu red u turističko poslovanje i izmene Zakon o turizmu. Ministar Rasim Ljajić ni juče nije odgovarao na naše pozive.

Kurir apeluje: Državo, zaštiti putnike

- povećati osnivački depozit agencija na 100.000 evra ili 150.000 evra - povećati polise osiguranja na milion evra - sortirati agencije u tri grupe: velike, srednje, male (prema broju aranžmana) - povećati garancije putovanja na polise od 500.000 evra za velike, 400.000 za srednje, 300.000 za male - formirati bele i crne liste turističkih agencija - nove zakonske odredbe da budu usvojene najkasnije u septembru

(Kurir.rs/M.B./ Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track