Đaci Ostali bez hotela, pa smeštaj plaćali od džeparca

OKONČANA AGONIJA SRPSKIH GIMNAZIJALACA U BARSELONI: Deca se konačno vratila kući, profesorka Šakira bežala od novinara (KURIR TV)

Društvo -

Iako su uredno platili po 340 evra za aranžman, vozili se više od 20 sati i radovali kao nikad u životu, učenici Devete beogradske gimnazije koji su poljubili vrata hotela u španskom letovalištu Ljoret de Mar kod Barselone konačno su se vratila u Beograd!

foto: Vladimir Šporčić

Ekipa Kurira sačekala ih je na 25. maju i dok su očajna deca odmah potrčala u zagrljaje svojih zabrinutih roditelja, profesorka Snežana Martić, koju i roditelji i učenici među sobom zovu Šakira, nije bila raspoložena da daje izjave.

foto: Vladimir Šporčić

Da podsetimo, deca su na put krenula 11. jula, da bi već na prvoj stanici - u španskom letovalištu Ljoret de Mar umesto da budu smešteni u hotel, ostala na ulici.

foto: Vladimir Šporčić

Ispostavilo se da smeštaj nije ni bio plaćen, a za organizaciju putovanja bila je zadužena agencija "B2R", koja je počela sa radom početkom ove godine.

foto: Vladimir Šporčić

Deca su tako za već plaćen aranžman od džeparaca morala ponovo da plate noćenje, neki od obećanih i plaćenih izleta nisu bili održani, pretposlednjeg dana napustio ih je i vodič iz agencije, mnogi su ostali bez para...

Vratiće se novac

Jedina svetla tačka u ovoj prevari je što postoji garancija putovanja i svi će biti obeštećeni.

- Agencija B2R ima polisu "Dunav osiguranja" i svi će podneti odštetni zahtev, nakon čega će im biti vraćen novac - rekla je Vera Božić Trefalt.

Ovo skandalozno putovanje nije organizovala škola, već profesorka istorije Snežana Martić, a roditelji su joj verovali iako nisu dobili ugovore!

- Davali smo joj novac na ruke, kroz rate, a ona nama rukom ispisane priznanice. Stalno je obećavala ugovor putovanja, ali je uvek odlagala. Na kraju ga niko od nas nije ni dobio - rekli su za Kurir roditelji.

(Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja