Najnovije vesti

RADNIK SE ŠLOGIRAO NA DALEKOVODU, VISIO 2 I PO SATA NA VISINI OD 30 METARA! Neviđena drama kod Vrnjačke Banje!
Foto: Nebojša Mandić

spasili kolegu!

RADNIK SE ŠLOGIRAO NA DALEKOVODU, VISIO 2 I PO SATA NA VISINI OD 30 METARA! Neviđena drama kod Vrnjačke Banje!

Društvo

Posle višesatne drame, elektro-monter kruševače „Elektromontaže“ B. V. (38) kome se slošilo prilikom intervencije na dalekovodu u Novom Selu kod Vrnjačke Banje, uspešno je i u svesnom stanju spasen sa više od 30 metara visine.

 

Dok je u utorak obavljao remont na dalekovodu visokonaponske mreže, oštećenom pre nekoliko dana u nevremenu, B. V. je, kako nezvanično saznajemo, doživeo manji šlog i praktično ostao „zarobljen“ na visini od 30 metara držeći se za metalnu konstrukciju.

 

 

Na mesto događaja ubrzo su pristigli pripadnici policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Vrnjačke Banje i Kraljeva koji nisu imali adekvatnu opremu da radnika bezbedno spuste na zemlju. Posle gotovo dva i po sata to su učinile njegove kolege monteri koji su u Novo Selo pristigli sa druge lokacije.

 

- Sve vreme je bio u svesnom stanju i komunicirao sa nama, a potom i sa policajcima i lekarima hitne pomoći. Uz pomoć kolega montera i „čekrka“ B. V. se posle dva i po sata provedenih na metalnoj konstrukciji uspešno i bezbedno spustio na zemlju - rekli su nam radnici „Elektromontaže“ koje smo zatekli u Novom Selu.

Tragedija je srećom izbegnuta, a više okolnosti pod kojima se ova nesvakidašnja drama dogodila biće poznato posle istrage.

 

Kurir.rs/Novosti

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...