HRVATI ODUŠEVLJENI SRBIMA! Zovu nas na more kod njih, a OVO je razlog što nas vole kao goste više od Italijana, Mađara i Nemaca!
Foto: Profimedia

trošimo jako!

HRVATI ODUŠEVLJENI SRBIMA! Zovu nas na more kod njih, a OVO je razlog što nas vole kao goste više od Italijana, Mađara i Nemaca!

Društvo -

Građani Srbije se u velikom stilu vraćaju na Jadran, a najviše im se raduju turistički radnici, jer su pete najveće trošadžije od gostiju iz skoro svih zemalja sveta. Ovih dana mogu da se vide brojne registracije iz Srbije. Najviše ih je u Istri, ali sve više i u Dalmaciji, a podaci Hrvatske turističke zajednice pokazuju da troše 20 evra više od Nemaca i približili su se najboljim potrošačima, Amerikancima koji dnevno ostave 158 evra.

Na drugom su mestu Englezi, zatim Rusi i Francuzi, a na petom su Srbi koji dnevno u Hrvatskoj potroše 95 evra, više od Austrijanaca, Italijana, Mađara, Čeha...

- Srbi ne žale da počaste sebe i svoje prijatelje, a njihove napojnice su uvek najviše - priznaje konobar iz Tuhelja.

Ovaj primer nije usamljen, jer prema poslednjoj anketi jednog od najpoznatijih internet portala u Zagrebu, uprkos na oko neharmoničnim odnosima između Srbije i Hrvatske, Hrvati imaju pozitivno mišljenje o Srbima, odnosno gostima iz Srbije.

Čak 73 odsto anketiranih želi što više turista iz Srbije u svojim letovalištima. U anketi je učestvovalo 4.288. Kako i ne bi kada se tako dobro kotiraju kao galantni gosti.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track