SMENA TURISTA POSLEDNJEG VIKENDA U JULU, KOLAPS U NAJAVI: Širom Srbije haos na putevima, evo koji se granični prelazi preporučuju
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

STANJE NA PUTEVIMA

SMENA TURISTA POSLEDNJEG VIKENDA U JULU, KOLAPS U NAJAVI: Širom Srbije haos na putevima, evo koji se granični prelazi preporučuju

Društvo -

Poslednji vikend u julu donosi pojačan saobraćaj sa još jednom velikom smenom turista, a zbog očekivanog jačeg priliva vozila vozačima se savetuje da koriste manje frekventne granične prelaze,saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na prelazu Horgoš na ulazu zadržavanja su sat vremena.

foto: AMSS Printscreen

Kako bi se izbegla višesatna zadržavanja na prelazu Horgoš preporučuje se da se za ulazak u Srbiju koristi prelaz Bački breg koji je zapadnije od Kebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka madjarskom gradu Baji. Na njemu se retko čeka duže od 30 minuta, dok su na Kelebiji zadržavanja oko 90 min.

foto: Dragana Udovičić

Prelazi Bački Vinogradi, Đala i Bajmok otvoreni su od 7.00-19.00 časova dok je radno vreme prelaza Horgoš II produženo do 22.00. Prelaz Horgoš u dane vikenda treba izbegavati kao i prelaz Batrovci sa Hrvatskom gde se takodje očekuje veliki pritisak.

Na prelazu Batrovci zadržavanja na ulazu su sat vremena.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

Za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske preporučuje se upotreba prelaza Bačka Palanka ili Sot, jer se usled preusmeravanja vozila i na prelazu Šid stvaraju gužve.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom kao i Preševo sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva do sat vremena sa tendencijom porasta, a slično je i na prelazu Gostun gde se čeka oko sat vremena.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track