TEMPERATURE NISU TROPSKE, ALI JE VIŠE OD 40 STEPENI! Evo zašto jedva dišete i kada stiže OSVEŽENJE

VREMENSKA PROGNOZA

TEMPERATURE NISU TROPSKE, ALI JE VIŠE OD 40 STEPENI! Evo zašto jedva dišete i kada stiže OSVEŽENJE

Društvo -

Čini vam se da teško dišete ovih dana? Nista jedini! Iako temperature nisu tropske, subjektivni osećaj je više od 40 stepeni

"Nastavlja se period veoma sparnog vremena u Srbiji. Ovog poslepodneva u Vojvodini i u Beogradu je uglavnom sunčano, dok je u ostalim predelima Srbije promenljivo oblačno i veoma nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde ima i grmljavinskih oluja sa obilnim pljuskovima, a ujedno i upozoravamo na opasnost od grmljavinskih oluja i do kraja dana, ali i tokom večeri. Za ovakvo vreme odgovoran je visinski ciklon, pa preovladava veoma nestabilno", navodi se na sajtu Weather2Umbrella.

foto: Vladimir Šporčić

Kako se dalje navodi, usled velike vlage u atmosferi vreme je veoma sparno i nepovoljno, a biometerološka situacija veoma je nepovoljna i po ljude sa zdrastvenim problemima, ali i po poptuno zdrave osobe.

"Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 29 do 31°C, dok je samo u zonama pljuskova oko 25°C. Vrednosti relativne vlažnosti vazduha veoma su visoke i dostižu vrednosti od 70%, ponegde i više, pa je subjektivni osećaj da je temperatura oko 40°C. Slično je i prethodnih dana, a prethodne noći u Beogradu i u Vojvodini uz temperature od 21 do 25°C i vlažnost vazduha od preko 90%, subjektivni osećaj bio je i do 32°C, pa je noć bila i tropska, ali i veoma sparna i neugodna", dodaje se na sajtu.

Međutim, ništa lakše neće biti ni narednih dana, kada se i dalje očekuje mnogo vlage, tako da će biti mnogo sparno i neugodno. Preporučujemo dosta vode, laganu hranu i veoma laganu fizičku aktivnost i da se izbegava duži boravak na otvorenom.

(Kurir.rs/Weather2Umbrella)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track