PIJANI TURČIN BACIO MOLOTOVLJEV KOKTEL NA SRPSKE TURISTE:  Sve je počelo nešto pre ponoći na bazenu hotela
Foto: hurriyetdailynews

Drama na letovanju u Kušadasiju

PIJANI TURČIN BACIO MOLOTOVLJEV KOKTEL NA SRPSKE TURISTE: Sve je počelo nešto pre ponoći na bazenu hotela

Društvo -

Turčin sa ruskim državljanstvom bacio je Molotovljev koktel na grupu srpskih turista, među kojima je bilo najviše studenta, u turskom letovalištu Kušadasi, a svemu je prethodila svađa.

U ovom incidentu koji se desio u nedelju uveče, srećom, niko nije povređen, a ruski državljanin koji je bacio Molotovljev koktel odmah je priveden u policiju, dok je autobus srpskog auto-prevoznika "Lasta" na koji je bačena zapaljiva smesa malo je oštećen.

Međutim, prema informacijama koje su se pojavile u turskim medijima, najpre je izbila svađa, a zatim i tuča između srpske i turske grupe, a Molotovljev koktel bacio je zapravo Turčin uz povike: "Smrt Srbima!" Ipak, u agenciji "Rapsodi travel", koja je bila organizator ovog putovanja, to demantuju.

- Sve je počelo nešto pre ponoći na bazenu hotela "Ankaja" u Kušadasiju, gde je smešteno oko 80 ljudi iz naše grupe. Preko 90 odsto naših putnika čine mladi, uglavnom studenti sa raznih fakulteta, jer smo mi agencija koja pravi putovanja za mlade. Na bazenu su se posvađali naši turisti i taj Rus, koji je previše popio, a koji je, takođe, bio gost tog hotela. Nije bilo nikakve tuče, naši su se spremali da idu u grad, ali je taj Rus otišao do obližnje pumpe i bacio Molotovljev koktel na "Lastin" autobus koji je bio parkiran ispred hotela. U autobusu u momentu napada nije bilo putnika, a vatrogasci i policija su odmah došli. Rus se nije opirao hapšenju, u stalnom smo kontaktu sa našim predstavnicima u Turskoj i sve je u redu - rekla je za Kurir Anja Bogdanović iz agencije "Rapsodi travel".

U preduzeću "Lasta", čiji je autobus oštećen, takođe kažu da nikakve tuče Srba i Turaka nije bilo, već da je jedna osoba sa ruskim pasošem iz čista mira napala naše turiste.

- U pitanju je apsolventska ekskurzija FON, a organizator putovanja bila je agencija "Rapsodi travel", dok smo mi njima iznajmili autobuse. U nedelju oko 11 uveče deca su se spremala da idu u grad, nije bilo nikakvog alkohola ni svađe, a kamoli tuče. Tu je bio jedan Turčin, navodno sa ruskim pasošem, koji je isto bio gost hotela i koji se motao oko naše dece. Zatim je otišao na pumpu i sipao gorivo u flašu i bacio je na autobus ispred koga su bili okupljeni ljudi. Zahvaljujući prisebnosti našeg vozača i drugih ljudi, sprečena je veća tragedija i niko nije povređen. Na autobusu su oštećeni folija i ratkapna - kazao je za Kurir Miodrag Skendžić iz "Laste".

Turski mediji Svađa, tuča, eksplozija Turski dnevnik Hurijet objavio je da su se u Kušadasiju potukli turski i srpski turisti, a da se sukob završio bacanjem Molotovljevog koktela i hapšenjem. Kako tvrdi taj list, jedan turski državljanin koji je bio na odmoru u Kušadasiju posvađao sa grupom srpskih turista, a svađa je prerasla u tuču između turista koji su bili pijani. Prema pisanju turskog lista, jedan muškarac je otišao do obližnje benzinske stanice i napravio zapaljive bombe od dve prazne pivske boce i bacio ih na autobus parkiran ispred hotela, dok je grupa srpskih turista bila unutra.

Molotovljev koktel Benzin u staklenoj flaši Molotovljev koktel je vrsta priručnog oružja. U staklenu flašu se sipa benzin i začepi krpom natopljenom u benzin tako da parče viri napolje. Krpa se zapali i onda se baca kao ručna bomba na objekat koji treba zapaliti. Prilikom pada staklo se razbija, benzin razliva i pali.

Brojke

  • 80 srpskih turista smešteno u ovom hotelu
  • 1 pijani Turčin bacio Molotovljev koktel na autobuse

Kurir.rs/ Jelena Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track