Najnovije vesti

DROBNJAK: U septembru zahtev Vladi za povećanje putarina
Foto: Dado Đilas

godišnje nedostaje 100 miliona evra za održavanje puteva

DROBNJAK: U septembru zahtev Vladi za povećanje putarina

Društvo

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je danas da se ne odustaje od poskupljenja putarine, jer tom javnom preduzeću godišnje nedostaje 100 miliona evra za održavanje puteva.

On je rekao da zahtev još nisu poslali Ministarstvu finansija, odnosno Vladi Srbije i da će to učiniti u septembru kako bi se cene korigovale od naredne godine - januara ili februara.

Drobnjak je potvrdio da je svake godine sve više vozila na srpskim auto-putevima, da se ove godine očekuje 54,5 miliona vozila, a da je prošle godine bilo 49 miliona.

Na konstataciju da više vozila znači i više prihoda od putarine, Drobnjak je rekao da je to tačno i da će ove godine po tom osnovu biti 20 miliona evra više, ali da nije dovoljno za održavanje puteva.

"Putevima Srbije svake godine nedostaje 100 miliona evra za održavanje putne mreže od 15.700 kilometara", rekao je Drobnjak za Tv Prva.

Upitan zbog čega su putarine za strance jeftinije nego za državljane Srbije on je rekao da su neznatne razlike zbog kursa evra.

"To je mala razlika. Kada poraste evro oni plaćaju više od državljana Srbije", pojasnio je Drobnjak.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...