VOZAČI, STRPLJIVO I KONCENTRISANO U SAOBRAĆAJU: Talasa turista donosi haos na putevima širom Srbije, na granicama nepregledne kolone
Foto: Dragana Udovičić

STANJE NA PUTEVIMA

VOZAČI, STRPLJIVO I KONCENTRISANO U SAOBRAĆAJU: Talasa turista donosi haos na putevima širom Srbije, na granicama nepregledne kolone

Društvo -

Još jedan turistički talas prvog vikenda u avgustu donosi veći broj domaćih, ali i vozila sa stranim registarskim oznakama, pa se zbog većeg priliva vozila stvaraju kolone i duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

foto: Tanjug

Najopterećeniji je Koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, a slično je u suprotnom pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj, navedeno je u saopštenju AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz Srbije čekanja su oko dva sata, a na ulazu oko sat vremena, dok se na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje čeka oko 90 minuta.

foto: Kurir

Na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Batrovci čekanja su oko sat vremena, dok se na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Šid čeka oko 90 minuta.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja AMSS vozačima preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP Putevi Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

foto: Tanjug

U ponedeljak, 6. avgusta u periodu od 10.00 do 15.00 izvodiće se radovi na poboljšanju javnog osvetljenja na auto-putu kroz Beograd, na deonici auto-puta u zoni petlje Autokomanda, u smeru Niš – Beograd, a za vreme izvodjenja radova za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja desna (zaustavna) saobraćajna traka.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track