Najnovije vesti

VELIKE KOLONE NA GRANICAMA: Vozila čekaju i po 4 sata da izađu iz Srbije
Foto: Dado Đilas

potrebno strpljenje

VELIKE KOLONE NA GRANICAMA: Vozila čekaju i po 4 sata da izađu iz Srbije

Društvo

Saobraćaj je pojačanog intenziteta, najopterećeniji su autoputevi u smeru ka Makedoniji i Bugarskoj, kao i u suprotnom smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj. Veći broj vozila je i na putevima I i II reda ka Crnogorskom primorju, zato iz AMS S savetuju vozačima da imaju više strpljenja ukoliko naiđu na usporenu vožnju ili zastoje.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na GP Batrovci zadržavanja su višesatna, na izlazu iz Srbije oko 4 sata a na ulazu oko 2 sata. Pored toga međuprostor je popunjen a kolone na izlazu i ulazu iz Hrvatske duge više kilometara. Na GP Šid na ulazu u Srbiju čeka se oko sat i po. Preporuka je GP Sot, Bačka Palanka, Bogojevo gde su zadržavanja do 30 minuta.

Slično je i na GP Horgoš na ulazu u Srbiju se čeka oko sat vremena, a na izlazu oko sat i po. Na GP Horgoš II na izalazu zadržavanja su takođe sat i po, na GP Kelebija zadržavanja na ulazu i izlazu su oko sat vremena. Na GP Bački Vinogradi na izlazu zadržavnja su sat i po.

Kada je u pitanju Mađarska alternativni prelaz na kome su zadržavanja retko kad duža od 30 minuta je Bački Breg. Dalje ka Makedoniji, na GP Preševo zadržavanja su oko sat vremena na ulazu i izlazu iz zemlje. Saobraćaj se odvija u sedam traka.

Sa Crnom Gorom na GP Gostun zadržavanja na ulazu su oko sat vremena, a pojačan je saobraćaj i na GP Jabuka gde se na ulazu čeka oko 40 minuta. Na GP Gradina sa Bugarskom zadržavnja su oko sat vremena i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnoj stanici Stara Pazova ka Beogradu zadržavanja su oko 20 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...