Najnovije vesti

PAKLENA NEDELJA JE PRED NAMA: Slede NAJTOPLIJI dani ove godine, a očekuju nas i TROPSKE NOĆI! NA SNAZI METEOALARM
Foto: Vladimir Šporčić

PAKLENA NEDELJA JE PRED NAMA: Slede NAJTOPLIJI dani ove godine, a očekuju nas i TROPSKE NOĆI! NA SNAZI METEOALARM

Društvo

Sledeće nedelje nas očekuju vreli dani kada će građani konačno moći da odlože kišobrane i uživaju pored reka i bazena u pravim letnjim temperaturama.

 

Prema prognozama RHMZ-a maksimalne temperature tokom predstojeće sedmice kretaće se u intervalu od 32 do 35 stepeni.

 

Celu sledeću nedelju obeležiće, kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), tropski dani (tempretaure od 30 i više stepeni) zajedno sa tropskim noćima (sa 20 i više stepeni).

 

Zbog velikih vrućina koje se očekuju sutra i prekosutra, RMHZ je izdao žuti alarm, pa se građanima savetuje da piju dosta tečnosti i da ne izlaze napolje kada je najjače sunce. Posebno se naglašavaju osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima.

 

foto: Printscreen/RHMZ

 

Prema prognozama, temperatura će u sredu dostići 35 stepena, što bi ovaj dan trebalo da učini najtoplijim u 2018. Za samo stepen niže, rekord ove godine drže 8. i 12. jun, dok je najtopliji dan u julu bio 21. sa "samo" 32 stepena.

 

Ipak, predstojeće tropske temperature biće daleko od onih rekordnih. Podsetimo, najtopliji dan svih vremena u Beogradu bio je 24. jul 2007. kada je izmereno čak 43,6, dok je istog dana u Zaječaru zabeležen apsolutni rekord na području Srbije sa 45 stepeni.

 

(Kurir.rs Foto: Vlada Šporčić)

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...