DOSTOJNO PREDSTAVLJAJU VOJSKU SRBIJE: Srpski tenkisti u polufinalu biatlona u Moskvi
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

MEĐU 12 NAJBOLJIH

DOSTOJNO PREDSTAVLJAJU VOJSKU SRBIJE: Srpski tenkisti u polufinalu biatlona u Moskvi

Društvo -

MOSKVA - Srpski tenkisti danas su se plasirali u polufinale Tenkovskog biatlona, koji se održava u sklopu Međunarodnih vojnih igara na poligonu Alabino pored Moskve, saopštilo je Ministarstvo odbrane..

U polufinale, koje će se održati 9. avgusta, se plasiralo najboljih 12, od ukupno 22 zemlje, među kojima su pored srpske i ekipe Ruske Federacije, Kine, Belorusije, Kazahstan, Indija i druge.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

Za razliku od kvalifikacija, u polufinalu u jednoj trci nastupaju jedna za drugom - u štafeti, sve tri tenkovske posade svake zemlje.

U finale, koje je na programu u subotu, 11. avgusta, plasiraće se četiri ekipe koje ostvare najbolje vreme u polufinalnim trkama, a vreme ostvareno u kvalifikacijama neće se računati, navodi se u saopštenju.

U današnjoj trci, koja je Vojsci Srbije otvorila put u polufinale, učestvovala je posada u sastavu: komandir tenka potporučnik Dušan Stevančev, nišandžija desetar Branislav Grumić i vozač desetar Nebojša Maksimović.

Nakon plasmana, rukovodilac ekipe Vojske Srbije potpukovnik Saša Stojiljković je izjavio da su sigurna vožnja i vrlo dobro gađanje doveli srpske tenkiste do očekivanog rezultata.

"Znamo da nas svi naši tenkisti, ali i svi pripadnici Vojske Srbije pomno prate i očekuju od nas da ih dostojno predstavimo. U ime ekipe obećavam da će svi dati sve od sebe kako bi opravdali poverenje koje nam je ukazano i da će se potruditi da na dostojanstven način u polufinalu predstavimo Vojsku Srbije i našu zemlju", naglasio je potpukovnik Stojiljković.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

Današnji takmičarski dan pratili su i izaslanik odbrane Republike Srbije u Ruskoj Federaciji pukovnik Budimir Gajić i njegov zamenik potpukovnik Jovica Bosančić, koji su srpskim tenkistima preneli čestitike ministra odbrane Aleksandra Vulina i poželeli sreću u daljem takmičenju, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su srpski vojni sportisti zabeležili uspehe i drugim disciplinama tako što su na takmičenjima u stonom tenisu i nadvlačenju konopca ostvarili drugo, a u dizanju tegova četvrto mesto.

Ministarstvo odbrane navodi i da je štand Republike Srbije postavljen u Domu prijateljstva u neposrednoj blizini takmičarskog poligona i da izaziva veliko interesovanje posetilaca Međunarodnih vojnih igara i Tenkovskog biatlona.

Posebnu pažnju gosti štanda posvećuju predstavljenoj literaturi i naslovima na ruskom jeziku koji obrađuju zajedničke teme, bliskost i vrednosti koje dele naša dva naroda.

U Domu prijateljstva, na izlozbi je sa svojim postavkama prisutna većina zemalja učesnica igara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja