BILJANA JE DOBILA OTKAZ JER JE NEPROPISNO UGASILA TV!? Radi sama, usred šume a sada je otpuštena zbog BIZARNOG RAZLOGA!
Foto: Kurir

Skandal U Zavodu za govornu patologiju

BILJANA JE DOBILA OTKAZ JER JE NEPROPISNO UGASILA TV!? Radi sama, usred šume a sada je otpuštena zbog BIZARNOG RAZLOGA!

Društvo -

Pacijent je psovao, vikao i pretio. Svi su bili preplašeni. Istrgao mi je mobilni telefon iz ruke i počeo da ga šutira, a ja sam dobila otkaz zbog toga što sam televizor ugasila iz štekera, kaže Biljana Cupać

Medicinska sestra Biljana Cupać, koja deset godina radi u Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju u Beogradu, dobila je otkaz jer je "nepropisno" isključila televizor!

Gašenje TV prijemnika iz struje, a ne daljinskim, desio se 1. juna nešto posle 22 časa, kada se, prema kućnom redu, gasi svetlo i odlazi u sobe na spavanje. Sestra Biljana je te večeri sama dežurala u stacionaru u Lipovičkoj šumi, a do problema je došlo kada je jedan stariji pacijent odbio da ode u krevet i počeo da viče. Čak je zamahnuo stolicom na drugu pacijentkinju uz salvu psovki.

- Kada sam ga zamolila da ugasi televizor, odbio je vičući. Zamolila sam ga da smanji ton da bi deca mogla da spavaju, a on mi je ponovio psovke, a kada sam mu tražila daljinski upravljač, pokazao mi je srednji prst! Pozvala sam glavnu sestru i domara, a zatim isključila televizor iz struje tako što sam povukla kabl iz zidne utičnice. Pacijent je nastavio da psuje, viče i preti. Svi su bili preplašeni. Istrgao mi je mobilni telefon iz ruke i počeo da ga šutira. Jedna pacijentkinja je pozvala policiju, ali pošto se ovaj smirio, nisu došli - priča za Kurir Cupaćeva.

foto: Profimedia

Umesto da od nasilnika zaštiti svoju radnicu i druge pacijente, među kojima ima male i dece, vršilac dužnosti direktora Ljiljana Avramović je medicinskoj sestri dala otkaz! Nakon tri nedelje od "nepropisno" ugašenog televizora, Biljani Cupać stiže upozorenje o otkazu sa sledećim obrazloženjem:

- Vi ste neovlašćenim gašenjem TV uređaja na način koji nije predviđen korisničkim uputstvom, direktnim isključivanjem iz utičnice, prouzrokovali opasnost za pacijente. To može dovesti do oštećenja elektromreže, odnosno požara izazvanog varnicom koji može imati katastrofalne posledice - stoji u upozorenju pred otkaz koji je potpisala Avramovićeva.

Biljana se u zakonskom roku izjasnila, a direktorka je rešenje o otkazu poslala poštom dok je sestra bila na godišnjem odmoru. Kada se vratilo, okačila ga je na oglasnu tablu, smatrajući da je tako Cupaćeva obaveštena.

foto: Fonet

Živorad Mrkić: Direktorkina osveta Živorad Mrkić, predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije, kaže da je ovim potezom direktorka htela da se osveti jer je Biljana Cupać, kao članica predsedništva sindikata, ukazivala na propuste u radu. - Koleginica Biljana je ovde žrtva na nekoliko načina. Ona je izvrstan profesionalac i u ovom slučaju se postavila odlično, štitila je male pacijente, pretrpela je verbalne i fizičke napade, a direktorka joj je dala otkaz. To je neviđeni cinizam, strašno i monstruozno postupanje. Nadam se da će dobiti pravni epilog pred nadležnim organima. Ona ničim ne zaslužuje da bude direktorka - kaže za Kurir Mrkić i dodaje da je katastrofalno da noćno dežurstvo radi samo jedna medicinska sestra, bez lekara i obezbeđenja, usred šume. Na sve to, Avramovićeva je pre izvesnog vremena naredila da sestre iznose hleb koji stiže u tri-četiri ujutro.

Direktorka Ljiljana Avramović A zašto o tome pišete? Biljanin otkaz će imati sudski epilog, kaže za Kurir psihijatar Ljiljana Avramović, vršilac dužnosti direktora Zavoda za psihofiziološke poremećaje. - To se sada sve promenilo, jer u međuvremenu imamo i druge navode. Ona je na još gori način gasila televizor! Ovo može imati neke mnogo ozbiljnije posledice nego što svi sanjamo. Ja sam zaštitila pacijenta, za mene je pacijent svetinja. Ona će imati ozbiljne posledice jer ovo može biti stravična afera. Ona je problematičan čovek. Zašto o tome pišete? Mislim da to nije ispravno - rekla je Avramovićeva.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja