HAOS NA GRANICAMA: Pojačan saobraćaj na svim pravcima, na Batrovcima se čeka do sedam sati
Ilustracija, Foto: Dado Đilas/Ilustracija

gužva

HAOS NA GRANICAMA: Pojačan saobraćaj na svim pravcima, na Batrovcima se čeka do sedam sati

Društvo -

BEOGRAD - Automoto savez Srbije (AMSS) saopštio je večeras da je saobraćaj pojačan na autoputevima E-70 i E-75, u pravcu ka Hrvatskoj, Madjarskoj, Makedonoiji i Bugarskoj, ali i prema Guči gde je u toku sabor trubača.

Na graničnom prezu Batrovci vozila se zadržavaju oko šest do sedam sati, navodi RTS.

Prema poslednjim podacima, na prelazu Horgoš i Kelebija sa Madjarskom na izlazu i ulazu u zemlju putnička vozila čekaju oko sat vremena. Na Batrovcima na izlazu iz zemlje zadržavanja su oko četiri sata, dok se na ulazu u Srbiju

čeka oko sat vremena, navodi AMSS.

foto: Dado Đilas

Na Šidu vreme zadržavanja se brzo menja, pa se i na ovom prelazu zbog preusmeravnja vozila u cilju rasterećenja GP Batrovci, stvaraju duža zadržavanja, pa su na GP Šid zadržavanja od 120 minuta na ulazu i izlazu iz zemlje.

Pojačan je saobraćaj i na prelazima Sot i Bogojevo na izlazu iz Srbije. Sa Crnom Gorom, na izlazu iz zemlje na prelazu Gostun čeka se oko 45 min, a na prelazu Jabuka oko 60 minuta.

Pojačan je saobraćaj i na prelazu Špiljani a zadržavanja su do pola sata. Na Preševu sa Makedonijom i Gradini sa Bugarskom zadržavanja na ulazu i izlazu su promenljiva, od 30 do 60 minuta.

AMSS zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track