Najnovije vesti

TUŽAN EPILOG HUMANITARNE AKCIJE KOJA JE DIGLA SRBIJU NA NOGE: Preminula mala Jovana (10) tokom terapija u Atini
Foto: Printscreen Facebook

NIJE IZDRŽALA

TUŽAN EPILOG HUMANITARNE AKCIJE KOJA JE DIGLA SRBIJU NA NOGE: Preminula mala Jovana (10) tokom terapija u Atini

Društvo

Desetogodišnja Jovana Jevremović iz Velikog Laola, koja je bolovala od teškog oblika Hočkinovog limfoma na plućima, preminula je u noći između ponedeljka i utorka, tokom lečenja na klinici „Ahtera“ u Atini.

 

U ovu grčku ustanovu ona je otputovala zahvaljujući humanitarnoj akciji građana Petrovca na Mlavi i cele Srbije, koji su se na brojne načine borili da sakupe neophodnih 40.000 evra.

 

Zbog hitnosti lečenja, Jovana je sa majkom otputovala u Atinu i pre završetka akcije. Ona je do proleća ove godine lečena u beogradskom Institutu za majku i dete, gde su roditeljima saopštili da za nju više nema nade.

 

Nadu su ponudili lekari u Atini, u kojoj se lečenje sprovodi primenom nove biološke terapije A D-CETRIS, čija jedna doza košta 3.250 evra.

 

Inače, Jovana je drugo dete sa područja Braničevskog okruga koje je preminulo u poslednjih osam meseci, za čije su lečenje građani skupljali novac u humanitarnim akcijama.

 

Prethodno je u Velikom Gradištu, 31. decembra, preminula šestogodišnja Lena Cvetković, takođe lečena u Atini, zbog Juingovog sindroma.

 

(Kurir.rs/Novosti)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...