VRUĆA JESEN U DEVETOJ BEOGRADSKOJ POSLE LETOVANJA IZ PAKLA U BARSELONI: Profesori koji su vodili đake u inostranstvo moraće na disciplinski
Foto: Kurir

Cirkus u školi

VRUĆA JESEN U DEVETOJ BEOGRADSKOJ POSLE LETOVANJA IZ PAKLA U BARSELONI: Profesori koji su vodili đake u inostranstvo moraće na disciplinski

Društvo -

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Devete gimnazije Tatjana Šuković rukovodiće tom školom u narednih šest meseci dok se ne sprovede konkurs za izbor direktora, izjavio je danas pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić i najavio da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv profesora te škole koji su vodili učenike na letovanje u inostranstvo.

foto: Printscreen Google Maps

On je naveo da je ministar prosvete Mladen Šarčević imenovao Šukovićevu za v.d. direktora Devete gimnazije nakon što su iz ličnih razloga ostavke podneli dosadašnji direktor te škole Dejan Josipović, kojem je isticao mandat, i novoizabrani direktor Dušan Dimitrijević.

'Šuković, koja je do sada bila pomoćnica direktora Gimnazije, rukovodiće tom školom u narednih šest meseci tokom kojih će biti sproveden konkurs za izbor novog direktora'', rekao je Pajić.

Na podsećanje da je nakon afere sa letovanjima učenika te škole u inostranstvu najavljivana i smena pomoćnice direktora, Pajić je pojasnio da Šuković nije smenjena jer, kaže, nije učestvovala u procesima koji su Devetu beogradsku gimnaziju doveli u žižu medijske pažnje.

''V. d.direktora će biti u obavezi da sprovede postupke protiv profesora koji su bez saglasnosti i upoznavanja rukovodstva škole, a na ličnu inicijativu i odgovornost uradili sve ono zbog čega je škola dospela u medije'', podvukao je Pajić.

On je ukazao da je Dimitrijević, koji je na konkursu bio izabran za direktora, sa svojom suprugom, takođe zaposlenom u Gimnaziji, vodio učenike na letovanje u Grčku.

''Profesor Dimitrijević je shvatio da iz moralnih razloga ne može da vodi postupak protiv koleginice koja je vodila učenike u Španiju budući da je radio slične stvari'', rekao je pomoćnik ministra.

Pajić je dodao da će v.d.direktora pokrenuti disciplinski postupak protiv profesora koji su bez saglasnosti rukovodstva škole vodili decu u inostranstvo i koji će, ako se utvrdi teža povreda radne obaveze, snositi zakonom propisane sankcije.

''Oni će za sada držati nastavu, ali ovaj slučaj se mora procesuirati kako bi se sprečilo da se položaj profesora zloupotrebi u lične svrhe'', naglasio je Pajić.

Ministarstvo prosvete sprovelo je u julu inspekcijski nadzor u Devetoj gimnaziji nakon informacije da su pojedini profesori te škole samostalno, bez saglasnosti škole i Ministarstva i nepoštujući procedure organizovali letovanje učenika u inostranstvu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track