Najnovije vesti

VANREDNA INSPEKCIJA MOSTOVA U SRBIJI: Prvo kontrola Gazele, Pančevca i starog mosta kod Beške
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

VANREDNA INSPEKCIJA MOSTOVA U SRBIJI: Prvo kontrola Gazele, Pančevca i starog mosta kod Beške

Društvo

BEOGRAD - Vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara biće prvo izvršen na najfrekventnijim mostovima u zemlji - Gazeli, Pančevačkom mostu i starom mostu kod Beške preko Dunava na auto-putu Beograd-Subotica, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vanredni inspekcijski nadzor, koji je naložila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sprovešće nadležna Republička građevinska inspekcija, navodi Ministarstvo.

foto: Aleksandar Jovanović

U ovom poslu, tim republičkih građevinskih inspektora imaće podršku i pomoć stručnjaka iz preduzeća "Putevi Srbije", "Infrastrukture železnice Srbije", Zavoda za veštačenje, profesora Građevinskog fakulteta i predstavnika nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vanredni inspekcijski nadzor podrazumeva kako građevinsku, tako i proveru prateće dokumentacije.

Za održavanje i sanaciju mostova na auto-putevima i regionalnim putevima zaduženo je preduzeće "Putevi Srbije", dok su mostovi na železničkim prugama u nadležnosti preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...