Najnovije vesti

POLICIJA ZATVORILA KAMP NA ZLATIBORU: Policajci upali kasno sinoć u kamp za vojnu obuku mališana (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

zabranjen?

POLICIJA ZATVORILA KAMP NA ZLATIBORU: Policajci upali kasno sinoć u kamp za vojnu obuku mališana (VIDEO)

Društvo

Omladinski kamp na Zlatiboru, u kojem su deca u uniformama, po uzoru na ruske kampove, obučavana vojnim veštinama, zatvoren je kasno sinoć. Policija je zatvorila kamp zato što su u njemu decu obučavali da sklapaju i rasklapaju oružje i da pucaju!

Ministar policije Stefanović potvrdio je da je kamp zatvoren zbog, kako je naveo, moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti. On je dodao da se trenutno "odvija završni deo rasklapanja kampa".

Roditelji dece koja su bila u kampu potvrdili su da je policija upala u kamp kasno sinoć, da se kamp zatvara, a da je za oko 50-ak dece organizovan prevoz do kuća.

Ovu informaciju je na Fejsbuku potvrdio i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koji je i dao dozvolu za održavanje ovog kampa.

On je inače za Kurir izjavio da "ovo nije vojni kamp gde se deca obučavaju za terorističke akcije".

Da podsetimo, kamp je došao u žižu javnosti kada je ruski portal Raša tudej objavio video snimak sa Zlatibora gde je, kako se navodi u opisu snimka, otvoren prvi kamp za decu, koji organizuju "srpske i ruske veteranske i patriotske grupe".

U opisu se navodi da u kampu učestvuje tridesetak dece starosti od 14 do 23 godine.

"Deca uče osnovne tehnike preživljavanja u prirodi, uključujuci i pružanje prve pomoći, kako da se ponašaju u borbama, kako da pucaju iz pušaka, da se odbrane noževima, uz orijentiring", dodaje se.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...