Najnovije vesti

HOĆE DA ME UBIJU JER TRAŽIM OTETU DECU! Radiši Pavloviću ugrožen život. DOBIO POLICIJSKU ZAŠTITU
Foto: Dragan Kadić

Strašno

HOĆE DA ME UBIJU JER TRAŽIM OTETU DECU! Radiši Pavloviću ugrožen život. DOBIO POLICIJSKU ZAŠTITU

Društvo

Članu Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, Radiši Pavloviću iz Kragujevca, određena je 24-časovna policijska zaštita!

 

Pavlović, koji je i predsednik udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", rekao je za Kurir da je pod policijskom zaštitom od subote pre podne, po naredbi tužioca, zbog učestalih pretnji smrću koje dobija telefonom i slučajeva sabotaže na automobilu.

 

- Pretnje smrću i da će mi rasporiti stomak i creva rasuti po Kragujevcu, bušenje guma, skidanje točkova i oštećenja na automobilu kontinuirano trpim još od 2013. godine. Sve sam prijavljivao policiji, i tužilaštvo po najozbiljnijim pretnjama još vodi postupak. Pretnje su, međutim, učestale poslednjih meseci jer je nakon mojih javnih nastupa, kao člana Vladine komisije, povećan broj prijava roditelja tužilaštvu u Kragujevcu zbog nestalih beba. Zato sam sada dobio policijsku zaštitu - objašnjava Pavlović za Kurir.

 

On dodaje i da su pretnje učestale zbog toga što je udruženje intenziviralo aktivnosti na rasvetljavanju slučajeva nestale dece i pronalaženju odgovornih pojedinaca, u čemu se došlo do "vrlo konkretnih saznanja".

 

- Došli smo do tragova na osnovu kojih osnovano sumnjamo da su u krađu beba umešani pojedinci iz bivšeg sistema Državne bezbednosti, nekadašnji tužioci i doktori. Tvrdim, takođe, da ova služba iz bivšeg komunističkog režima ima podatke za više od 50 odsto otetih beba u Srbiji - rekao je Pavlović.

 

On navodi da je cilj svih aktivnosti da se pronađu pojedinci koji su odgovorni za nestanak beba i da odgovaraju za taj zločin - otmicu i prodaju beba.

 

- Što se više radi, ulazimo u opasniju fazu. Nisam se uplašio pretnji, ići ću do kraja u istraživanju po cenu svog života jer istina nema cenu - rekao je Pavlović.

 

ISTRAGU VODI TRI DECENIJE
OSTAO BEZ SINOVA BLIZANACA

Radiša Pavlović vodio sopstvenu istragu o nestanku dva sina blizanaca iz porodilišta, rođena 13. novembra 1988. godine. Iako se radilo o prevremenom porođaju, u sedmom mesecu, njegova supruga je sigurna da su oba deteta zaplakala i da ih je potom videla prvi i poslednji put, jer su dan kasnije roditelji obavešteni da su im obe bebe umrle.
- Doktor koji je porodio moju suprugu ostavio je obe posteljice otvorene da bi ona preminula, a posle porođaja nikada nije došao da je obiđe - rekao je ranije Radiša.
 

2 hiljade prijava o nestalim bebama je podneto
10 hiljada beba je, prema procenama, nestalo u poslednjih 60 godina
 

(Kurir/S. Đorđević)
 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...