NOVOSAĐANI RIZIKUJU ŽIVOTE! Šetnja Dunavom hit u NS, spasioci ubeđuju ljude: OVO JE OGROMNA OPASNOST!
Foto: Prva Printscreen

pazite!

NOVOSAĐANI RIZIKUJU ŽIVOTE! Šetnja Dunavom hit u NS, spasioci ubeđuju ljude: OVO JE OGROMNA OPASNOST!

Društvo -

Većina kupača koji dolaze na novosadsko kupalište Štrand ovih dana koriste to što je Dunav toliko nizak da može da se prepešači i prošeta ovom rekom.

Ali spasici upozoravaju da je Dunav opasniji kada je ovako nizak, nego kada je visok, i da je šetnja iza bova zabranjena. Ipak, kupači nisu poslušni.

- Imamo dosta problema sa ljudima, koji ne slušaju pravila. Kupanje iza bova je zabranjeno, oni se jako udaljavaju, mi pokušavamo da ih vratimo, imali smo intervenciju pre nedelju dana, čovek je šetao do trećeg stuba, voda mu je bila do struka, onda je upao u rupu i počeo da se davi! Sva sreća čamcem smo brzo reagovali, mogli smo i da ga ne vidimo jer je bio iza stuba, gde je kupanje zabranjeno - objašnjava jedan od kupača.

foto: Prva Printscreen

Dunav je živa i nepredvidiva voda i svaki od ovih sprudova se pomera svakodnevno. Ovi sprudovi koji se ne vide su opasni i kada je skakanje u vodu u pitanju, pa se i tu zahteva dodatni oprez.

- Najveći problem je što se konfiguracija terena menja, negde gde je bila rupa ona se pomeri, a građani se vade na to kako poznaju Dunav - kaže jedan od spasilaca, koji dodaje da se oni trude da ljude upozore na ovu opasnost.

Kurir.rs/Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track