VUČIĆ PRIMIO SLAVISTE, ONI MU URUČILI POKLON: Predsedniku komplet knjiga na ruskom (FOTO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić

POVODOM 16. MEĐUNARODNOG KONGRESA SLAVISTA

VUČIĆ PRIMIO SLAVISTE, ONI MU URUČILI POKLON: Predsedniku komplet knjiga na ruskom (FOTO)

Društvo -

Povodom 16. Međunarodnog kongresa slavista koji se održava pod pokroviteljstvom predsednika Republike danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio prijem za učesnike koji su zbog toga izrazili zahvalnost i poručili da je Beograd danas središte sveta i svetske nauke u jeziku, književnosti i kulturi.

"To što smo mi deo ovog bogatog jezičkog, misaonog, književnog i kulturnog sveta daje kongresu slavista i našoj prestonici prvu odrednicu važnosti za definisanje i učvrčvršćivanju našeg identiteta", rekla je dekan Fililoškog fakulteta u Beogradu Ljiljana Marković.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Marković je u ime okupljenih predsedniku Vučiću uručila komplet knjiga na ruskom jeziku koje predstavljaju srpsku književnost, nauku i kulturu.

Predsednik Komiteta slavista Boško Suvajdžić rekao je da je slavistima velika čast što su danas u Predsedništvu.

"Bez iskrene i plemenite podrške počasnog predsednika kongresa Aleksandra Vučića ovaj kongres ne bi mogao biti održan u ovakvom formatu. Ovde smo da razgovaramo o brojnim naucnim temama, da negujemo nauku kulturu i obrazovanje i d podizemo mostove spajanja nauka", rekao je Suvajdžić.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako kaže, tesko je oceniti sve aspekte ovog kongresa, ali ova poseta Predsedništvu podize znacaj kongresa na viši nivo.

U radu beogradskog kongresa učestvuje oko 1.000 slavista iz 43 zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track