SRBIJA JE OVOG MLADIĆA IZ KIKINDE STAVILA NA STUB SRAMA ZBOG SLIKE OBEŠENE MAČKE! Sada se oglasio i on i otkrio šta se stvarno dogodilo!
Foto: S.U.

objasnio

SRBIJA JE OVOG MLADIĆA IZ KIKINDE STAVILA NA STUB SRAMA ZBOG SLIKE OBEŠENE MAČKE! Sada se oglasio i on i otkrio šta se stvarno dogodilo!

Društvo -

Steva Petkov (19) iz Kikinde, veterinarski tehničar, našao se prethodnih dana na stubu srama zbog tvrdnji da je namamio, a potom obesio mačku.

Pokret Levijatan podelio je na društvenim mrežama dve fotografije na kojima se vide obešena mačka, ali i mladića sa mačkom u krilu koji pokazuje srednji prst.

Usledila je lavina negativnih komentara. U razgovoru za Kurir, Steva tvrdi da nije mučitelj životinja i pojašnjava šta se zapravo dogodilo 19. avgusta:

"Te večeri mi je drugar poslao fotografiju obešene mačke na autobuskom stajalištu ispred njegove kuće. Posle nekoliko trenutaka poslao je još jednu, uz pojašnjenje da su mačku skinuli i da je živa. Vlasnik mačke je naš drugar iz komšiluka. U neko doba večeri, dok sam bio u noćnom provodu, odlučio sam se da fotografiju pošaljem drugarici koja se užasava mučenja životinja, ali sam greškom sliku postavio na Instagramu. Baterija mi se ubrzo ispraznila, a kad sam se sutradan probudio i uključio telefon imao sam šta da vidim. Poslao sam fotografiju sa mačkom Pokretu Levijatan, u želji da ih razuverim da nisam mučitelj i da je ona dobro", priča u dahu Steva i nastavlja:

foto: Saša Urošev

"Revoltiran lavinom negativnih komentara odlučio sam se da napravim još jednu fotografiju na autobuskom stajalištu s mačkom u krilu. Pokazao sam srednji prst, ali je to zapravo bila poruka onima koji su mačku pokušali da obese. Tu se kraj mojim mukama nije završio jer sam u utorak bio do kikindske policije i dao izjavu. Nisam kriv. Ništa loše nisam uradio. Volim pse i mačke", kaže Steva.

Dok je bio u društvu kućnih ljubimaca, četiri psa, u sinovljevu odbranu stala je i njegova majka Danijela:

Stevina majka Danijela u šoku
Stevina majka Danijela u šokufoto: S.U.

"U šoku sam zbog cele ove neprijatne situacije. Steva nikada ne bi lagao. Imamo u dvorištu nekoliko pasa, a komšijska mačka je živa i zdrava. Stalo mi je da se ljaga skine sa njegovom imena i naše porodice", rekla je ona.

Nožem presekao konopac

Mačku je s konopca skinuo Miroslav B. (18) iz Kikinde. On je za Kurir ovako opisao tu, kako kaže, mučnu scenu:

"Kolega i ja smo došli iz grada i videli da mačka visi na konopcu, na autobuskom stajalištu. Nožem sam presekao konopac, a mačka je nakon nekon vremena došla sebi. Ispostavilo se da je to mačka našeg drugara iz komšiluka. Ne znamo kome je palo na pamet da ovako nešto uradi", ispričao je Miroslav.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja