VOZAČI, STRPLJIVO, DANAS GUŽVA GDE GOD DA KRENETE: Na granicama se čeka i do 4 sata, evo koje su alternative
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

STANJE NA PUTEVIMA

VOZAČI, STRPLJIVO, DANAS GUŽVA GDE GOD DA KRENETE: Na granicama se čeka i do 4 sata, evo koje su alternative

Društvo -

Danas se očekuje pojačan saobraćaj, najviše na frekventnim putevima koji iz pravca Bugarske i Makedonije vode ka hrvatskoj i mađarskoj granici, a prema podacima Uprave granične policije RS trenutno putnička vozila najduže čekaju na GP Horgoš na izlazu iz zemlje - oko četiri sata.

foto: Tanjug

Zadržavanja ima i na prelazu Bački Breg na izlazu oko sat i po.

Trenutno, preporuka za ulazak u Mađarsku je granični prelaz Kelebija, jer zadržavanja na ovom prelazu nisu duža od pola sata, dok manji prelazi Horgoš II, Đala, Bajmok i Bački Vinogradi rade od 7- 19 sati.

foto: Dragana Udovičić

Iz Srbije u Hrvatsku na GP Batrovci zadržavnja su često promenljiva, međuzona sa Hrvstkom brzo se popuni, što umnogome produžava zadržavanje na ulazu u Hrvatsku pa je preporuka vozačima da koriste alternativne prelaze.

Tokom dana promenljiva zadržavanja očekuju vozače i na GP Šid, pa je potrebno koristiti GP Sot, Ljubu, Neštin ili Bačku Palanku na kojima su zadržavanja kraća.

foto: Tanjug

Pojačan saobraćaj se očekuje i na ulazu u zemlju iz pravca Bugarske i Makedonije, a čekanja na GP Gradina i Preševo su trenutno do pola sata, navodi se u saopštenju AMSS.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track