GRANIČNI PRELAZI I DALJE ZAGUŠENI VOZILIMA: Na Horgošu se čeka oko četiri sata
Ilustracija, Foto: Kurir/Dejan Ignjatović

gužva

GRANIČNI PRELAZI I DALJE ZAGUŠENI VOZILIMA: Na Horgošu se čeka oko četiri sata

Društvo -

BEOGRAD - Zadržanja na graničnom prelazu Horgoš sa Madjarskom za putnička su i dalje višesatna, trenutno oko četiri sata, dok su zadržavanja na Kelebiji promenljiva i na izlazu iz zemlje čeka se do sat vremena, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na prelazu sa Madjarskom Bački Vinogradi zadržavanja su oko dva sata, a na Horgošu 2 je dužina čekanja takodje često promenljiva, zbog čega AMSS preporučuje da se koriste manji prelazi Djala ili Bajmok, koji rade do 19h, kao i Bački Breg gde su se smanjila zadržavanja.

Iz Srbije u Hrvatsku na prelazu Batrovci čeka se oko dva sata, kod Šida do jednog sata, ali je preporuka vozačima da zbog promenjlivog vremena zadržavanja koriste alternativne prelaze Sot, Ljubu, Neštin ili Bačku Palanku na kojima su zadržavanja kraća.

Ilustracija
Ilustracijafoto: AMSS Printscreen

Pojačan je saobraćaj na ulazu u zemlju iz pravca Bugarske i Makedonije, a čekanja na prelazima Gradina i Preševo su oko izmedju pola sata i sat.

Na prelazima sa Crnom Gorom Gostun, Jabuka i Špiljani trenutno su zadržavanja oko sat vremena, dok na ostalim ;graničnim prelazima nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama na naplatnim stanicama duž auto-puteva nema zadržavanja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track