Najnovije vesti

SRPSKI NOVINAR ŠOKIRAO IZJAVOM DA VOLI TOMPSONA: Njega slušaju najtvrđi srpski nacionalisti! Pa šta ako je pevao JASENOVAC I GRADIŠKA STARA
Foto: Prinstcreen Youtube

teša tešanović podigao buru

SRPSKI NOVINAR ŠOKIRAO IZJAVOM DA VOLI TOMPSONA: Njega slušaju najtvrđi srpski nacionalisti! Pa šta ako je pevao JASENOVAC I GRADIŠKA STARA

Društvo

Ja mnogo volim muziku Tompsona. On je jako dobar muzičar. Mogu kao Srbin da se ne slažem sa porukom neke pesme... Ali iz umetničke perspektive... Dobra je npr "Pijem dušo", izjavio je srpski novinar i voditelj Teša Tešanović gostujući u jednoj hrvatskoj emisji.

 

- A "Čavoglava" i "Anica kninska kraljica", upitao je voditelj?

 

- Dobra je pesma... Nevezano za to. "Čavoglava" je muzički dobra pesma. To je odlična pesma. 

 

Tešanović je izjkavio da je bio simpatičan period Tomspona kada je svirao hard rok...

 

"Meni ova njegova metal faza ne leži ni malo. Preslušao sam novi album i sem pesme "Bosna" ništa mi se ne sviđa. Previše je metal, previše je nadrndano. nema folka, nemaju dušu. Voleo bih da snimi pre svega novi album jer ga nije snimio odavno. Voleo bih da snimi nešto u starom stilu jer mislim da bi se i Hrvatima više svideo. Tompson je izvanredan muzičar", rekao je Tešanović.

 

Na pitanje voditelja da li bi voleo da vidi Tompsona u beogradsakoj Areni Tešanović kaže:

 

"Pa ne znam.... Ali srpski nacionalisti puno slušaju Tompsona. Jako puno. Jedine ljude koje znam da slušaju Tompsona su najtvrđi srpski nacionalisti. Ostali ne znaju nijednu njegovu pesmu".

 

Hrvatski voditelj je rekao da će Tomspon biti kod njih gost kad izda novi album pa da će gledaoci moći da ga pitaju sve pa čak i dali je pevao pesmu - "Jasenovac i Gradiška Stara". 

 

A onda je Tešanović, iako ga niko ništa nije pitao, prokomentarisao:

 

"Pa dobro pevao je, šta sad. Hrvat je, pevao je to... Pa i Srbi pevaju četničke pesme. Neću da pravim analogiju s tim. Ali muka mi od te potrebe da se ljudi stalnoi pravdaju. Šta ja treba da se pravdam što volim četnike."

 

Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...