Najnovije vesti

KOD NAŠIH MUŠKARACA SEKS TRAJE 3 MINUTA, A ŽENA TEK NEŠTO POČELA: Evo kako je Vladeta Jerotić govorio o onim stvarima...
Foto: Dragan Kadić

nasmejao sve prisutne

KOD NAŠIH MUŠKARACA SEKS TRAJE 3 MINUTA, A ŽENA TEK NEŠTO POČELA: Evo kako je Vladeta Jerotić govorio o onim stvarima...

Društvo

Jedan od najvećih umova u novijoj istoriji, prof. dr Vladeta Jerotić je preminuo, ali će, između ostalog, svi da se sećaju njegovog spontanog obraćanja posetiocima Muzeja knjige i putovanja na temu odnosa muškaraca i žena.

 

Videvši grupu žena koja je obilazila sjajnu postavku koja se obogaćuje iz dana u dan, spontano je počeo da priča o odnosima muškaraca i žena, o seksu, zajedničkom životu...

 

Jerotić je rekao da postoje četiri vrste ljubavi - duhovna, intelektualna, emotivna i fizička ljubav, kao i da dete ne može normalno da se razvija, ako se muž i žena trajno ne vole.

 

- Prvo se bunimo protiv roditelja, oca, majke, a kad mi dobijemo decu potpuno iste greške pravimo. Nema idealnih roditelja, ali pre svega pogreše muž i žena... Ne može da bude isti odnos (u braku) za 20, 30 ili 50 godina i ne treba da bude isti. Nijedan brak nije idealan, u kojem su sve četiri komponentne zastupljene (četiri vrste ljubavi), ali čim jedna od te četiri popusti, odmah negujte drugu - rekao je on.

 

Jerotić je istakao da ni fizičku ljubav ne treba zanemarivati.

 

- Vi žene, naročito, posle one posle 50 godina nemaju više hormone, ima samo muški hormon i dobro treba paziti da taj muški hormon ne prevlada do te mere da se žene sa 50, 60 godina ponašaju kao muškarci, menja se glas, postaju grublje nego što su bile, hoće da zapovedaju - rekao je Jerotić, koji je bio istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik SANU.

Jerotić je nastavio o ženama koje premaše 50. godinu života.

 

- Seks ih malo zanima, a ne treba to tako. Zamislite muža u 50. godini, puna snaga, i kad mu je 70. godina još mu je sve na mestu... Ako žena koja ima više od 50 godina voli muža, izlazi mu u susret, jer posle kad nađe drugu, mlađu, onda su ljubomorne. I dobro je što su ljubomorne. Imao sam pacijentkinje koje nisu bile ljubomorne, pa su mi govorile: 'Bar je mene ostavio na miru' - nasmejao je Jerotić prisutne.

 

Kritikovao je srpske muškarce koji su često sebični i misle samo na sebe u seksu.

 

- Muški seks nije isti kao ženski. Žene imaju ovulaciju, menstruaciju, razlike nisu male. Muškarci mogu svakog dana. A žena ima svoje dane kad može. Koja je Srpkinja smela da kaže ne, a on dođe polupijan iz kafane? To ja u Evropi nisam video, verujte mi. Švajcarska, Nemačka... obrazovani brakovi, lepo žena kaže 'ne' i muž se ne naljuti. Ova naša kad kaže boli me glava, ona nema želju za seksom - rekao je Jerotić.

 

Rekao je da ženama treba nežnosti, da joj se priredi uvod u seks, posveti pažnja...

 

- Ovi naši muškarci ništa od toga. Pritom to nekada ide brzo nekada, tri minuta, on posle odmah hrče, ona jedva da je malo nešto počela. Pričale su mi moje pacijentkinje. Kad ima nežnosti, pa to dugo traje, pa onda tek seks, pa to bude obostrano, to je onda pravi seks. Divno je kad u braku može da se podesi da bude obostrano - kaže on.

 

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Dragan Kadić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...