SINDIKATI PROSVETE NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA: Skraćeni časovi u više od hiljadu škola, nastavak protesta 11. septembra
Ilustracija, Foto: Reuters/Ilustracija

pravda iznad para

SINDIKATI PROSVETE NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA: Skraćeni časovi u više od hiljadu škola, nastavak protesta 11. septembra

Društvo -

BEOGRAD - Četiri prosvetna sindikata saopštila su danas da njihovi članovi štrajkuju skraćenjem časova u više od 1.000 škola širom Srbije i najavila nastavak štrajka za utorak, 11. septembar.

"Nakon veličanstvenog protesta 'Pravda iznad para' u petak, 31. avgusta, sindikati prosvete nastavljaju borbu za devetu platnu grupu. Danas su članovi ovih sindikata u štrajku. U više od 1.000 škola u Srbiji časovi traju 30 minuta", navodi se u saopštenju tih sindikata.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Ti sindikati su dodali da i dalje očekuju poziv na pregovore i pozvali sve zaposlene u prosveti da podignu glas i pridruže se protestu jer samo udruženi mogu da se izbore za bolji status.

Nastavnici štrajkuju jer su nezadovoljni načinom uredjenja platnih razreda, prema kojem su svrstani u osmu platnu grupu i traže da se svi nastavnici sa sedmim stepenom obrazovanja prebace u devetu platnu grupu.

U štrajku su članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata "Nezavisnost", Sindikata radnika u prosveti Srbije i Sindikata obrazovanja Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja