PREPLATILI STE POREZ ILI STE ZAKASNILI DA PLATITE: Vaš poreznik ima odgovor na sva pitanja
Foto: Shutterstock

VODIČ Za sve dileme u vezi s plaćanjem poreza postoji rešenje

PREPLATILI STE POREZ ILI STE ZAKASNILI DA PLATITE: Vaš poreznik ima odgovor na sva pitanja

Društvo -

Za 13 meseci službenicima Poreske uprave obratilo se 806.365 građana, koji su se najviše raspitivali o primeni poreskih propisa

Svi građani koji ne shvataju najbolje šta su njihove obaveze prema Poreskoj upravi, čini im se da su preplatili porez ili su zakasnili da izmire obaveze prema državi jer ne znaju da tumače poreske zakone, od 1. jula 2017. mogu povodom svojih nedoumica da se raspitaju na šalteru "Vaš poreznik", koji postoji u 37 filijala Poreske uprave u Srbiji.

Na šalteru "Vaš poreznik" službenici Poreske uprave svim građanima koji im se obrate za pomoć, bez obzira na mesto prebivališta, odgovaraju na sva pitanja i pružaju sve potrebne informacije.

- Na šalteru "Vaš poreznik" u neposrednom kontaktu s poreskim službenicima mogu se dobiti sve informacije u vezi s primenom poreskih zakona, pruža se pravna pomoć u vezi s poreskim pravima i obavezama, daje se stručna pomoć pri popunjavanju poreskih prijava, sastavljanju zahtevi i pružaju svi drugi vidovi pravne pomoći od značaja za poštovanje poreskih propisa - davanje obaveštenja podnosiocima zahteva o radnjama koje su preduzete u poreskom postupku, prijem i evidentiranje poreskih prijava - kažu u Poreskoj upravi.

Od uvođenja šaltera "Vaš poreznik" pa do 31. avgusta ove godine na njemu je pruženo ukupno 806.365 raznih poreskih usluga, a građani su najčešće postavljali pitanja u vezi s primenom poreskih propisa.

- Ovi šalteri su namenjeni svim građanima i poreskim obveznicima, a posebno onima koji nisu u mogućnosti elektronski da komuniciraju s Poreskom upravom. Kod "Vašeg poreznika" poreski obveznici i građani mogu dobiti štampani edukativni materijal u obliku brošura, flajera i lifleta u kojima se na prijemčiv i razumljiv način obrađuju poreske teme za koje se zajednica najviše zanima i za koje se u praksi postavljaju najčešća pitanja. Sve navedene usluge, kao i brošure, flajeri i lifleti su besplatni i dostupni svim zainteresovanim, kako građanima tako i poreskim obveznicima - ističu u Poreskoj upravi i dodaju da je radno vreme šaltera "Vaš poreznik" radnim danima od 7.30 do 15.30 sati.

Evo gde sve postoji šalter "Vaš poreznik":

- Beograd (osam filijala) - Novi Sad - Užice - Jagodina - Niš - Subotica - Stara Pazova - Kikinda - Sremska Mitrovica - Sombor - Bačka Palanka - Zrenjanin - Pančevo - Loznica - Kragujevac - Prijepolje - Čačak - Novi Pazar - Šabac - Valjevo - Kraljevo - Kruševac - Smederevo - Požarevac - Bor - Zaječar - Prokuplje - Pirot - Leskovac - Vranje

(Kurir.rs/Slavica Tomčić/Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track