SRAMOTA! OVO OD VLADINOG ČINOVNIKA NIKO NIJE OČEKIVAO! Milena Antić iz Ministarstva za rad: Nikome ne treba žena koja će da zatrudni čim se zaposli! (VIDEO)
Foto: Printscreen

GORE DRUŠTVENE MREŽE

SRAMOTA! OVO OD VLADINOG ČINOVNIKA NIKO NIJE OČEKIVAO! Milena Antić iz Ministarstva za rad: Nikome ne treba žena koja će da zatrudni čim se zaposli! (VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Izjava predstavnice Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milene Antić o tome da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo, izazvala je burne reakcije u javnosti.

Naime, ona je gostujući na nacionalnoj televiziji govorila o novim zakonskim rešenjima po kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama značajno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.

Na pitanje koliko je žena oštećeno novim propisima, Antić je odgovorila: “Ne možemo da znamo koliko je oštećeno i da li su oštećene. Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva radi nege deteta je mera usklađivanja rada i roditeljstva, namenjena je zaposlenoj ženi koja u periodu kada se porodi koristi odsustvo u skladu sa zakonom. Znači žena koja stavrno radi, što znači da je zasnovala radni odnos i da je provela određeno vreme na radu”, kazala je ona.

Na pitanje koliko to određeno vreme odnosi, ukazujući da je moguće da žena jednog dana počne da radi a sledećeg zatrudni, Antić je odgovorila:

foto: Printscreen

“Nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu. Njemu je žena potrebna da radi, zasnivate radni odnos da bi radili a ne da bi sutradan otišli na bolovanje”.

Snimak ove njene izjave o poslodavcima i ženama koje planiraju da zatrudne, brzo se proširio društvenim mrežama i izazvao osudu javnosti.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja