Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA POSLE VANREDNE KONTROLE: Mostovi u Srbiji sigurni, deonica Preljina-Požega gradiće se od marta
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vanredna kontrola

MIHAJLOVIĆEVA POSLE VANREDNE KONTROLE: Mostovi u Srbiji sigurni, deonica Preljina-Požega gradiće se od marta

Društvo

Redovna kontrola mostova radi se jednom u dve godine

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je vanredna kontrola mostova u Srbiji pokazala da su oni sigurni.

 

"Zbog incidenta u Italiji mi smo zahtevali da se uradi vanredna kontrola mostova. Inače, redovna kontrola mostova se radi jednom u dve godine", rekla je Mihajlović za TV Prva.

 

Pojašnjava da je kontrola rađena na najfrekventnijim mostovima kao što su Brankov most, Pančevački most, Pupinov...i da će na tim mostovima biti određenih radova narednih godinu dana, da su radovi bili predviđeni i pre kontrole i da ništa nije alarmantno.

 

"Preljina-Požega od marta"

Mihajlović je najavila da će deonica Koridora "Preljina - Požega" početi da se gradi od marta sledeće godine. Ona je, gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva, rekla da je "riznica" Srbije zapravo njen položaj. 

"Mi nismo bogati nekim sirovinama, mi smo bogati položajem", rekla je Mihajlovićeva na konstataciju da je sve iznenadio memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture sa SAD koji je potpisan prošle nedelje prilikom posete američkog sekretara za trgovinu Vilbura Rosa.

 

"Svaki sporazum koji se napravi s nekom velikom silom, ne znači samo konkretno taj sporazum, već je mnogo više od toga", rekla je ministarka.

Ona je navela da se sa američkom firmom Behtel razgovara o gradnji Koridora. "Behtel, s njima dugo razgovaramo o gradnji Koridora, ali američke kompanije sa sobom donose i drugačiji način upravljanja", rekla je Zorana Mihajlović.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...